onsdag 27 augusti 2008

Tag en lott ur virustombolan

Nu är hösten här, har jag hört diverse människor utbrista i bloggar och ute i verkligheten. Det är bara att hålla med. Ute regnar det. Igår var jag ute och tryckte ur luften ur barnens pool, och lade in den på en hylla i garaget. Vi ses någon gång 2009!

Sedan ett par veckor går barnen på dagis igen. Alla föräldrar som har barn på dagis (nej, jag tänker inte kalla det förskola) eller i skolan vet att nu efter sommaruppehållet så slår diverse sjukdomar till. Dagis och skolor måste vara rena paradiset för en virolog.
Mina barn har redan hunnit med att komma hem med varsin präktig förkylning och i mitten av förra veckan slog någon sorts magåkomma med diarré till. Jippi!

Än så länge är döttrarna snåla. De delar inte med sig. Jag prisar deras njugga attityd. Jag klarar mig så bra utan.

Emellertid så vet jag ju att det bara är en tidsfråga. Snart har jag en präktig förkylning. Någon gång till vintern så slår säkert någon skojig magsjuka till också.

En eller två förkylningar kommer jag säkert att hinna med under våren också.

Om det ändå vore i slutet av maj…

10 kommentarer:

Anonym sa...

Egentligen kan man inte ha barn på dagis eller i skolan. De blir sjuka jämt. I alla fall blev mina gossar det.

Pseudonaja sa...

Ja, det är ett elände! Mina flickor gick med varsin elva under näsan från nyår fram till sommaren, kändes det som. >:-(

Mrs Li sa...

Men Hallå!!!!
Du glömde lössen, springmasken och skabben och så har vi bubblaren TBC ;)

Anonym sa...

Å för att fylla på listan. Vattkoppor har vi på vårat dagis (igen) och svinkoppor (igen) känns som en ond cirkel dessa sjukdomar kommer jämnt på vårt dagis.

Ja varför bytte man namn föresten? Jag har alltså två barn som går på förskolan?? Eller en på dagis och en på 6 års då?

Men även vintern har väl sin tjusning ändå? Eller är jag ensam i det tyckandet? Ja jag gillar vintern med eller utan (men får jag välja då helst utan) sjukdomar.

Pseudonaja sa...

Tack, det känns genast lite bättre... :-s

Åtminstone klarades vattenkopporna av i somras.

Anonym sa...

Halsfluss och öroninflammation...

Anonym sa...

Mrs Li: Ha ha ha...bubblaren TBC...roligt. För så är det ju - TBC finns och blir allt vanligare, oavsett vad kärringarna på BVC säger.
Bubblare. Jag tycker mig höra Kaj Kindvall i bakgrunden...

Comvidare sa...

Är det här anledningen till att man tar sin berömnda "Mats ut skolan"? Jag har aldrig fattar var det talesättet kommer ifrån.

Comvidare sa...

Snott på nätet:

Uttrycket är känt sedan 1719. Bakgrunden är inte helt klarlagd, men enligt "Bevingat" kan det ha att göra med att Mats i äldre språkbruk hade betydelsen "dumbom" eller liknande. Då skulle alltså innebörden vara att man tar pojken ur skolan för att han inte klarar sig där.

Comvidare sa...

...och fortsättningen

Etymologiskt, om man härleder ordens betydelse, så verkar ordet Mats inte alls härledas, som man kan tro, ur egennamnet Mats utan ur tyskans "einen matsch machen" eller "matsch werden" som är en kortspelsterm som betyder "att ta eller att förlora alla spelen". På svenska blir det "att göra någon till mats" (om man vinner) eller att "bli mats" (om man förlorar).