tisdag 5 augusti 2008

Stevie och Lindsey

För att spinna vidare en aning på Fleetwood Mac så vill jag berätta att i mitten av 70-talet kom Lindsey Buckingham och Stevie Nicks med i bandet. De var inte bara musikaliska kollegor utan även ett par.

För de icke insatta kan det här vara bra att påpeka att det är Lindsey som var mannen i förhållandet och Stevie som var tjejen. Att Stevie är tjej borde väl förresten ha framgått i gårdagens klipp. Där skymtade förresten Lindsey förbi också, och den uppmärksamme noterade att han fortfarande är man.


Vad som gör det hela ännu lite roligare är att Lindsey sjunger i ett högre tonläge än Stevie. Detta har blivit allt tydligare med åren dessutom, eftersom Stevies röst har blivit mörkare.

Lindsey och Stevies förhållande tog slut för länge sedan. Ja, så länge sedan att de hann skriva låtar om det till skivan Rumours som kom 1977, en av musikhistoriens mest framgångsrika skivor.
Rumours var ett separationsalbum. Fleetwood Macs andra par, John och Christine McVie hade delat på sig strax innan. Visst känns det självklart att en sång som "You can go your own way" fick vara med på Rumours?

Här är en ny låt med Fleetwood Mac. Det är Lindseys fantastiska "What's the world coming to". Notera att när Stevie hakar på sången i andra versen så lägger hon sig i en stämma under Lindsey.

2 kommentarer:

Tesa sa...

En Fleetwood Mac fan alltså! :)

Pseudonaja sa...

Fast Christine McVie var bäst! :-)