söndag 3 augusti 2008

Sista semesterdagen + ödlor

Jag går runt och lodar lite i huset. Vädret är i sitt ombytligaste med störtskurar varvat med solsken och värme. Jag kollar till barnen. 5-åringen surfar (Japp, redan fast!) och 2-åringen kollar Saltkråkan.
Jag börjar faktiskt längta lite efter att ta det lugnt. Jag längtar efter att slippa ansvar. Imorgon får jag allt det, eftersom det är då som jag kränger på mig IT-konsultkostymen igen. Semester är slut! Nu får jag sitta och småsova på jobbet i några veckor.

Jag går in och ut ur rummet med terrarier, gitarrer och datorer. Gästödlorna ser sura ut varje gång jag skaffar mig ursäkten. Nej, de drar inte ner mungiporna eller rynkar ögonbrynen, men kroppsspråket säger mig:
”Oh gud, där är han igen! Visst, han ser ju bra ut men jag är ödla och kunde egentligen inte bry mig mindre. Är förresten det han har runt midjan något som han har samlat ihop under semestern? Oi Tubby, back to the gym! Fan, kan han inte bara dra iväg någonstans och ta sin skabbiga hund med sig? Vi försöker faktiskt sova här!”

Inte fasen gör jag det. Istället öppnar jag terrariet och knäpper några bilder på skäggagamen. Fin va? Makron på den skruttiga lilla kameran fungerar faktiskt ganska bra.

5 kommentarer:

Pysseliten sa...

Riktigt bra bild! Visa den för skägg gamen, så kanske den blir på bättre humör!

Pseudonaja sa...

Skägg gam? Jag är inte säker på att jag ens vill veta vad det är...

Pysseliten sa...

Oj förlåt, som att kalla mig för oyfsad, när jag i själva verket är ganska hyfsad -fast tvärt om! Hoppas inte skäggagamen tog illa upp?

Pseudonaja sa...

Skäggagamen lovar att fundera på saken.

Comvidare sa...

Han (hon/det??) ser vass ut!