måndag 2 februari 2009

Reptilmässa

Reptilmässan gick alldeles utmärkt. Jag var placerad i cafét/köket och stod och tog betalt ett par timmar på förmiddagen för att på eftermiddagen vara ansvarig för att para ihop korv med korvbröd. Innan öppningsdags hade vi hunnit med att göra en ansenlig mängd frallor med ost och skinka samt ett lass med köttbullebaguetter.
Det kom bra med folk och vad jag hör så verkade det flesta mycket nöjda.

Mrarboc efterlyste bilder. Tyvärr hade jag klantat till det och plockat ur minneskortet och tryckt in i datorn kvällen innan. Kamerans gigantiska internminne tillät mig en bild och den kommer här:

Detta är utställningshallen en liten stund innan vi släppte in alla besökare.

Jag såg inga elapider (giftsnokar) på mässan. Själv tycker jag nog att giftormar inte hör hemma på mässor. De som är genuint intresserade köper dessa djur av seriösa uppfödare, som de har kontakt med. Tillgång till giftiga ormar på mässor attraherar givetvis också seriösa herpetologer men uppmuntrar också till impulsköp, vilket i allmänhet inte är bra när det gäller djur och i synnerhet inte när vi pratar om giftormar.

Dessutom hann jag ju med att vara på bloggträff. Mer om det senare idag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Såg ut ungefär som jag hade väntat mig.

När det gäller giftormar på mässor är jag kluven. Det är definitivt fel ställe att bestämma sig för att köpa ett farligt djur, men samtidigt kan det normalisera giftormashållandet på så sätt att vanligt folk kan se att det är inga mysko människor som håller på utan helt vanligt folk.

Jag är förresten lite kluven till att levande djur säljs på mässor öht just pga impulsköpsrisken. Men samma risk finns ju även på djuraffärer:-)

sangvinisk sa...

Men åhh jag får vänta ännu längre.
*suck* Mitt liv står nästan på paus i väntan på, ja jag sa nästan..

Ullah sa...

Jag är lite kluven allmänt vad gäller ormar... men hoppas att du hann spana in det du ville. Det verkar som du var ganska upptagen med annat också.

Pseudonaja sa...

mrarboc: Jag tänker på hur jag för några år sedan på en "stor mässa i Skåne" vid öppningsdags såg en snubbe med 7-8 petboxar med en grön mamba i varje. När jag sedan kom tillbaka vid lunchtid var samtliga sålda. Det kändes faktiskt inte så bra. Hur kollar man referenser på någon som handlar av en på en mässa? Låt oss hoppas att köparna hade förbeställt och att de kunde sina saker.

sangvinisk: Tålamod, till kvällen så...

Ullah: Ja, jag hann se det jag ville. Jag höll så när på att köpa en orm men det visade sig vara en hona och det var en hane som jag behövde.