fredag 13 februari 2009

Headliners till Sweden Rock Festival 2009

Det finns någon eller några på Sweden Rock Festivals kansli som är våldsamt sugna på de lite mer suspekta liken från 80-talet.
Förra året så fick vi lite till mans och väntade på vilken den tredje headlinern skulle bli. Så visar det sig att Poison skulle avsluta hela festivalen den sista kvällen på stora scen. Poison? Vad i hela friden…

Till festivalen 2009 ser det nu ut att vara fyra band som "krigar" om tre positioner som headlines: Heaven & Hell, ZZ Top, In Flames och … och… Twisted Sister.


Heaven & Hell som ju egentligen Black Sabbath fast med Dio på sång och Carmine Appice på trummor, är ju självskrivna. Här snackar vi ju om ett klassiskt band och dessutom var de ruggigt bra på SRF 2007.

In Flames borde ligga bra till. Det har pratats en del om att de skulle vara mogna för att headlina SRF. Gick man på T-shirts så är de definitivt mogna. Det var nog det bandnamn som man såg på flest T-shirts på förra festivalen. Kanske fegar dock festivalledning och släpper fram något av nedanstående band.

ZZ Top är ju också ett klassiskt band med sköna riff, men också "skyldiga" till lite poppigare tongångar från sina skivor på 80-talet. Jag vill nog kalla dem för bubblare.

Twisted Sister är i mina ögon och öron de absolut svagaste bandet av dessa fyra. Herre Gud, de fick två hits med roliga videos till, som man satt och skrattade lite åt när man var 14-15 år, men vad hände sedan? Kanske är de fortfarande populära i Dals Ed?
Dock vill man från festivalledningen låta förstå att detta är en tung bokning. Hmmmm.
Dessutom meddelar man: "I år återvänder Twisted Sister till SRF – FÖR SISTA GÅNGEN I FULL MUNDERING. Efter i år kommer Dee Snider & Co att se ut som… tja, som ett rockband, helt enkelt."


Ja, skynda er nu alla ni som tycker att det är coolt att det är svårt att se skillnad på ett hårdrocksband och After Dark!

Själv är jag fortfarande gladast för att Marillion kommer. Det är fortfarande ett 40-tal band som inte har presenterats, så det finns hopp om fler roliga överraskningar.

2 kommentarer:

Nonsensakuten sa...

Tidig ZZ Top är väl ganska okej, även om det kanske mer är blues än rock...

Pseudonaja sa...

Ja ZZ Top ska jag absolut inte missa. Bandet som jag spelade i som tonåring brukade värma upp med Tush. Det brukade generera imponerande blickar från folk som kom tidigt. När det sedan gällde så körde vi eget material och publiken stod där som en samling fågelholkar...