måndag 16 februari 2009

Flygande drömmar

Ny vecka. Nya möjligheter. Nya idéer.

Jag har så smått börjat fundera på att starta eget. Det är ju inte precis så att de lediga tjänsterna växer på träd längre. Nu gäller det bara att komma på vad det är som jag har att erbjuda som folk kan tänkas ta upp plånboken med ett flin och utbrista: "Det här var banne mig det bästa som någon har erbjudit på länge. Jag tar 12 stycken! 5000 kr? Det var billigt! Då tar jag tio till! Jag ska berätta för alla mina kompisar. Snygg är du också!"

Jag kilar fram och tillbaka på mina tankars bakgård och grunnar. Inte sällan vaknar jag upp på nätterna och funderar lite till.

Nu har jag en idé som jag gärna vill bolla med er. Jag tänker mig att när det våras kryssa runt lite på de större vägarna och leta efter överkörda djur. De som just gått hädan är av ringa intresse. Det är de som legat ett tag som jag kommer att vara ute efter. T.ex. en grävling som är så uppjäst att den har knoppnavel eller en något småvilt som är mer eller mindre klotrunt.

Affärsidén ligger någonstans i antagandet att dessa djur innehåller så mycket gas att de med en smärre övertalning kan fås att sväva. I vissa fall kanske det kan behövas en uppmuntrande puff helium. Ett snöre fästes i svans eller annan utstickande kroppsdel och abra-kadavra; så har man en väldigt exklusiv ballong!

Jodå, jag ser allt hur ni redan nu famlar efter era plånböcker.


Jag tänker mig att stå med ett knippe djur utanför Liseberg och vad nu den där asfaltsöknen i Stockholm heter… Gröna Lund! Det blir en rolig sak att ha med hem för barnen: "Snälla pappa, köp mig en kaninballong! Dom har ju päls till och med!"

Jag har kanske inte riktigt tänkt klart, men det lutar åt att det blir något åt detta håll som jag kommer att försörja mig på.

Hur känns det för er när ni läser detta? Kan jag vara något på spåret här? Ska jag annonsera i dagspressen eller kanske hålla mig till Internet? Hur mycket ska jag ta för en leviterande räv? Behöver man tillstånd?

12 kommentarer:

Isidor sa...

Först vill jag börja med att säga att din affärsidé är strålande. Jag skulle utan att tveka hala fram pluskan och köpa fem åt mina söner. (två var och en att slåss om, emedan sönerna är två till antalet), men jag har också lite funderingar, som du kanske vill tänka på innan du börjar.

1.
Hur många djur räknar du med att hitta på vägarna? Risken är stor att du får köra ganska långt per djur, och då blir bilkostnaden för varje djur ganska hög, vilket innebär högt pris för varan, trots liten avans.

2.
Risken är stor att det är begränsat med päls kvar på djuren när de nått det svävande stadiet, varför utrop på temat "Det är till och med päls på dem" kan bli sällsynta.

Får jag föreslå en altenativ lösning? Den är idag gratis, imorgon kostar den 20%.

Många pälsfarmar i Sverige hotas idag av det faktum att djurälskare inte tycker om dem. Du kan eventuellt köpa en hel minkfarm billigt, och har du tur har någon redan målat alla djuren i fina färger, gratis. Du har alla djuren på samma plats, och behöver egentligen bara sluta mata dem någon gång i början av april för att ha uppblåsta kadaver lagom tills ungarna köar som bäst utanför nöjesfälten, och du behöver inte leta efter dina varor.

Jag håller tummarna!

Översättarhelena sa...

Jag tror som Isidor att du på något sätt måste säkra tillgången på djur. Minkar tror jag däremot inte på; de är ju så fula i ansiktet. Bättre då att hyra in ett gäng drevkarlar som kan se till att det finns gott om småvilt på skogsvägarna samt lite motorburen ungdom som kan sköta själva påkörandet.

Ullah sa...

Och har du funderat på alla husdjur som folk tröttnat på? Erbjud dem att mot betalning låta dig ta emot de fd kelgrisarna och ge dem samma behandling som Isidors minkar.

Superkex sa...

Ny dag, nya möjligheter! Och det är när jag läser dessa kreativa förslag som jag förstår varför jag är så barnsligt förtjust i entreprenörskap. Allt är möjligt, gränser är till för att sprängas!

PS. När du tröttnat på att stå utanför Liseberg kan jag hjälpa dig att sätta upp en nätbutik.DS.

MissMythos sa...

Haha! du är inte dum du.
Jag kan ta en katt om dom inte redan är slutsålda.

vardagslyx sa...

Du har stulit min affärsidé!! Kopierat det från början till slut.
Men jag ska inte vara vrång...om du bara löser dom sista detaljerna så kan vi bli affärspartners. En shop här, och en shop där!
Ja, så får det bli!
Nej, du har inget att säga till om nu när du stulit min idé!

Mrs Li sa...

Firmanamnet, har jag kanske missat det? ROADKILL- AIR

Jag beställer fem gottlandsfår på studs. Jag ska knyta fast dom i sängaveln så att jag kan räkna dom när jag inte kan sova. Det fiffiga är att dom kommer sväva lite huller och buller så dom där fem måste räknas om och om igen.

Comvidare sa...

Du är galen! Från start till mål.

(eller ska jag säga från dike till dike?)

Pseudonaja sa...

Jag tackar för goda råd, speciellt från Isidor, jag tackar för uppmuntrande tillrop och jag tackar för de första beställningarna.

Vardagslyx: Du tar norra Sverige och jag tar södra.

Mrs Li: ROADKILL- AIR blir bra. Vill du ha hittelön? 10% på fåren?

Superkex: Jag kan nog bygga en närbutik själv. Men om jag får ta databasen så kan du sköta klassbilbioteket och användargränssnittet.

Comvidare: Min hjärna är urdikad.

Isidor sa...

Du kan såklart byta minkfarmen mot ett djursjukhus, där alla patienter möts av
"Det är hemskt tragiskt, men vi kan nog inte göra så mycket mer, är jag rädd..."

Fast djursjukhus är ruskigt dyra att driva, även om man aldrig ger någon vård.

Pseudonaja sa...

Isidor: Men där sa du något. Jag känner ju en veterinär, som faktiskt också läser denna blogg. Det känns som att vi är nästan i hamn!

Pysseliten sa...

Du kanske kan sälja dom på nätauktion a la "Mr Svensson", helt ooootroligt omoralisk affärsidé, men den genererar garanterat mycket pengar!