tisdag 17 mars 2009

Listetta dagen jag föddes

Ulrika Good kollar på vilken låt som låg etta på amerikanska Billboard den dagen hon föddes (You´ve Lost that Lovin Feeling med Righteous Brothers). Givetvis kan jag inte hålla mig från att göra detsamma och dessutom blogga om det.

Det är med viss spänning som jag går in på satjen för att veta vilken låt det är i mitt fall. Jag hoppas så på att det är något riktigt coolt. På 60-talet, jo jag är så gammal, gjordes ju mycket bra musik. Jag hinner hoppas på Beatles, Beach Boys eller kanske en tidig Fleetwood Mac innan jag hittar…

Herb Alpert med This Guy's in Love with You.

What the f*ck…

Men sedan kollar jag upp vad det är för sång och då känns det med ens mycket bättre. Det är ju faktiskt en klassiker skriven av Burt Bacharach och Hal David. De flesta av er känner säkert igen den:


Och här med mästaren själv: Burt Bacharach


Jag ska säga precis när man inser att detta inte är någon dussinlåt: Det är när han sjunger You 0:21 in i klippet. Den harmonin är lika oväntad som suverän.

Jag är glad över "min" sång!

6 kommentarer:

Ullah sa...

Beatles: I want to hold your hand.

Pseudonaja sa...

Det är minsann ingen dum sång!

Superkex sa...

Half-breed med Cher. Antar att man får vara nöjd med den. :)

Nonsensakuten sa...

Wow. Det var en för mig totalt okänd 70-talsartist och då är ändå 70-talet min musikaliska favoritepok. Andy Kim heter han, Rock you gently. Vad man kan beskriva som nån slags tuggummiartad souldisco.
Ganska bra men inte i samma klass som exempelvis BeeGees eller Dr Hook.

Pseudonaja sa...

Superkex: Bättre än Vanilla Ice...

Nonsens: Min eftermiddag har gått i Bee Gees tecken. Jag har betat av YouTube-klipp efter YouTube-klipp. Tusan va bra dom var!

John Eje Thelin sa...

We Ca Work it Out med The Beatles.

Passar rätt bra. De var mina första musikidoler och jag är en stor anhängare av devisen "Det går att fixa".