torsdag 5 mars 2009

En liten skola för prinsar

Nu läser jag i Aftonbladet att stackars Daniel fått hjälp med hela upplägget kring förlovningen av en PR-byrå vid namn JKL. De har haft en liten prinsskola för Daniel. Låter det inte sött? Prinsskola. Det är dit som små pojkar får gå för att läsa sig bli prinsar.

Enligt ännu icke bekräftade källor så lär det vara i denna byggnad som prinsen studerade i.

Daniel har bl.a. blivit undervisad i politik och näringsliv. Det låter ju lämpligt om han nu ska bli prins. Jag undrar hur de lektionerna såg ut. Stod det en lärare framme vid en whiteboard?

Lärare: Idag, Daniel, ska vi prata om politik. Det finns ett parti som heter Moderaterna. Vet du vad deras partiledare heter?
Daniel: Paulo Roberto?
Lärare: Nej, han heter Fredrik Reinfeldt. Har du någon koll på vad Moderaterna står för politiskt?
Daniel: De vill väl införa skattelättnader för gym och förbjuda hundar som åker på baken?
Lärare: Nu tar vi en paus och går ut och övar på din swing.

Tips för kommande utbildningar av prinsar och prinsessor:
Låt "eleverna" läsa morgontidningar och lyssna på radions P1! Ni kommer att kunna spara in tusentals kronor på PR-byråarvoden; pengar som kan användas till annat, t.ex. vräkiga bröllop.

Har ni tänkt på att människor som når höga ämbeten på egen väg, och inte genom födas eller giftas in i kungafamiljen, har allt som oftast klarat av att tillgodogöra sig dylika kunskaper på egen hand? Varför tror ni att det är så och varför måste specialanpassade utbildningar snickras ihop för familjen Bernadotte?

För övrigt har det väl varit mycket golfande, segling och tennis på Daniels skolschema på prinsskolan. Han lär ju ha kommit från relativt enkla förhållanden, så även där fanns det förmodligen kunskapsluckor.

Jo, en sak till. Idén med förlovningsfilmen, som uppfattades som modernt och lite spännande. Ja ni har redan gissat det. Kungafamiljen kommer inte med moderna och spännande idéer. Det var PR-byråns påfund det också. Det man inte har i skallen får man köpa in utifrån.

6 kommentarer:

Nonsensakuten sa...

Underbar bild!

Ullah sa...

Jag minns ett prinsesstips som jag snappat upp från Lady Di och som jag gärna delar med mig av till Daniel. Det gäller deltagande i sövande tillställningar, där man skall verka intresserad i timmatal utan att få röra sig. Lady Di hade hittat på att frenetiskt snurra runt med tungan i den annars väl tillslutna munnen. Det höll henne tydligen vaken. Hoppas Daniel läser detta fina tips.

Pseudonaja sa...

Nonsens: Visst är den näpen?

Ullah: Och se hur det gick för henne...

Malin sa...

Det kan ju inte vara lätt att bli prins så där hastigt och lustigt efter sju år. Politik och näringsliv är allvarliga saker, och naturligtvis kan man inte förvänta sig att någon utanför kungahuset skall ha den ingående kännedom om dessa ämnen som krävs av statschefen i en utvecklad demokrati.

Efter sju år som hangaround till en odemokratisk rörelse (monarkin) tycker jag egentligen att DW visat sig klart olämplig för varje form av offentligt ämbete.

Pseudonaja sa...

Min gissning är att Daniel med tiden kommer att bli bitter, likt danske (egentligen franske) prins Henrik och brittiske prins Philip, över att hela tiden gå ett steg bakom sin hustru.
Om inte annat så lär insikten att hans egentliga funktion endast var som avelshingst sänka självkänslan en del.

Ullah sa...

Hoppas för Daniels skull att han inte går samma öde till mötes som Albert, en annan känd steget-bakom-make.