torsdag 19 mars 2009

Jag söker nästan jobb

Nej nu jäklars är det dags att söka arbete!
Jag har fått korn på ett jobb för en politisk styrd organisation. Det är dock oklart vilken organisation det handlar om och vilken politik man driver.
Jag vill ju gärna komma ut på banan igen, men det finns ju vissa ideologier som jag inte vill sälja min själ till eller för den delen mitt vassa intellekt. Jag kan ju faktiskt gå in och titta närmare på annonsen, men låt oss för en stund gå över de tänkbara, politiska inriktningar som finns till buds.

Moderater
Det brukar vara färglösa människor, vars tankar mest drar åt pengar, pengar och någon gång ibland åt pengar.

Folkpartister
Det är människor som egentligen vill vara moderater, men som någonstans inom sig har någon sort liberal ådra, som de inte kan bortse ifrån. Exakt vad den liberala ådran i Folkpartiet år 2009 består i är oklart för samtliga inblandade.

Klisterdemokrater
Ett parti som inte nöjer sig med att diskutera skattefrågor, barnomsorg och försvarspolitisk. De vill även ha ett ord med i vad som händer i sängkammaren och vilka vi älskar. Ett i många avseenden mycket otäckt parti.

Centerpartiet
Ett parti för dem som gillar doften av gödsel. Skall vara de regeringens miljösamvete. Börja då med att sparka miljöbovarna bland bönderna hårt i baken!


Socialdemokraterna
Sveriges enda riktigt konservativa parti. Övriga kommentarer är överflödiga.

Vänsterpartiet
Sveriges kommunistiska rest. Partiet som inte vill ha Berlinmurar och Gulagläger för oliktänkande, men som anammar resten av den kommunistiska ideologin.
Är det inte lite som att vilja ha nazisternas politik utan koncentrationsläger och strävan efter världsherravälde?

Sverigedemokraterna
Eh… nej!


Jag kommer raskt fram till att jag är olämplig för att arbeta i en politiskt styrd organisation. Det får bli kaffe istället för jobbansökan.

3 kommentarer:

Johnny sa...

Ett alternativ vore ju att du startade ett eget parti. Jag tror det behövs fler av den varan, eftersom nu har vi ju i stort sett bara ett tvåpartisystem.

Pseudonaja sa...

Johnny: Bloggpartiet kanske?

Howdy Sailor sa...

En kompis till mig erbjöds stora pengar för att göra en broschyr med lättklädda damer i päls från så gott som utrotningshotade djur. Kompisen är djurrättsaktivist och feminist men också rejält skuldsatt. Hon valde att inte göra jobbet men det satt nog långt inne.