torsdag 12 mars 2009

En chans till

Aftonbladet har en liten artikel om högskoleprovet. Det är givetvis en redovisning av vilka kändisar som gjorde bra ifrån sig och vilka som inte gjorde det.

Högskoleprovet kan ju sägas vara en ny chans för dem som av olika anledningar inte fixade att gå ur gymnasiet med betyg nog att läsa vidare; en ny chans till att plugga på universitet eller högskola

Visst är det härligt med en andra chans? Du har goofat och likväl kommer någon och lägger sin arm över din axel och säger: ”Du, det gör inget. Du får en chans till!”

Man ska ha varit väldigt stygg för att inte förtjäna en ny chans. Alla vi här ska ha en i alla fall, bestämmer jag.

- Du får en till chans!

Detta är en väldigt vacker sång som heter just One more chance. Sångerskan heter Sandy Denny och hon är en stor favorit här. Detta är en upptagning från hennes sista konsert 1977 i London. Rösten var inte riktigt vad den hade varit men känslan fanns kvar.

5 kommentarer:

Malin sa...

Vi kan väl hacka lite på kungahuset också? Högskoleprovet är inte något intelligenstest och visst kan alla ha en dålig dag, men det här är ett väldigt, väldigt lågt resultat: Daniel Westling, kronprisessan Victorias fästman, 0,1 poäng. Det är bra att pågen hittat en karriärväg som inte kräver den typen av kvalifikationer.

Pseudonaja sa...

Malin: Du ska tro att det kliade i mina skrivarfingrar, men jag lät det falla. :)
Det kan dock hända att de kungliga får en släng av sleven senare idag...

Pysseliten sa...

Haha, jag har goofat! Jobbade ju som grafiker i fem år, men blev räddad av högskoleprovet! :D

Pseudonaja sa...

Kul att du tog din chans! :)

Malin sa...

Pseudonaja: Ja, jag kunde ju inte hålla mig så fint som du kunde. Å andra sidan ser jag att du tog igen det med råge. Extra kul att mitt eget heliga skrå, journalisterna, får sig en riktigt rolig släng av sleven.