måndag 9 mars 2009

Arla svarar om Klövermjölken

Det kom ett svar från Elin Amberg på Arla:

Hej!

Tack för ditt mejl!

Vi har valt att inte sätta Arlakon på produkten eftersom konsumenterna förknippar Arlamjölk med den mest färska mjölken. Det är fortfarande en hög kvalitativ svensk mjölk men inte lika färsk som Arlamjölken.

Vi skriver tydligt att mjölken är svensk på framsidan. Och vi skriver tillverkad av Arla Foods tydligt på sidan med Arla Forums telefonnummer ochhänvisar till vår sajt på arla.se.

Arla kan erbjuda ett lågpris genom att mejerierna har längre tid atthantera mjölken tack vare den långa hållbarheten. Klövermjölk har lite längre hållbarhet, 12 dagar för mejeriet, från tillverkningsdag. Pastörisering har skett i 127 grader mot 72 grader för lågpastöriseradmjölk.

För konsumenten betyder det att en öppnad Klövermjölksförpackning håller lika länge som en vanlig lågpastöriserad färsk mjölk, det vill säga 3-4 dagar vid +8 grader.

Vi kan kombinera en jämn tillverkningsvolym med fluktuerande försäljning olika veckodagar. Vi har också begränsade leveransalternativ. Vi erbjuder bara mjölken på hela pallar och slipper fördyrande manuell hantering.

Ingen reklam ger inte heller några marknadsföringskostnader.

Mellanmjölkens näringsdeklaration ser ut som den gör på grund avmärkningsregler. Av den anledningen finns kostfiber 0g med. Tack för att du hörde av dig till oss! Du är alltid välkommen med dinafrågor och funderingar kring Arla, våra produkter eller recept.

Med vänlig hälsning
Arla Forum
Elin Amberg
Givetvis skickade jag snabbt iväg ett svar på Elins mail:


Hej Elin!

Tack för ditt raska svar. Jag känner själv just ingen skillnad mellan den ”vanliga” mellanmjölken och Klövermjölken. Vilken föredrar du?

Ni ser ingen risk med att en fullgod produkt ser lite sekundär ut just med tanke på namnet och den något ”billiga” förpackningen?

Finns det mjölk med kostfiber?

Är det förresten OK att gråta över spilld Klövermjölk?

4 kommentarer:

Översättarhelena sa...

Vilket väl får tolkas som att jag gissade rätt?

Pseudonaja sa...

Ja, det tycker jag.

sten norl sa...

Hej! Den där Elin Almberg verkar bara surra. Klövermjölken pastöriseras vi 80 grader.
Mvh. Sten

http://dumpstr.at/2012/06/21/planerat-aldrande-del-1-arla/

Anonym sa...

Eftersom att Arla använder ESL(extended shelf life) , där mjölken hettas upp till 127c för att sedan kylas, så kan vi konstatera att Sten Norl bara verkar surra....