fredag 14 mars 2008

To love a stranger


Detta är en filmaffisch från Ghana. Visst blir man sugen att gå och se filmen? Det är antagligen någon sorts drama. Dottern, klädd förförisk leopardbikini, förälskar sig i en västerlänning. Han ser ut att vara en trevlig prick. Man ska ju inte döma folk efter utseendet men låt oss göra ett undantag: Killen är förmodligen boxningspromotor. Nu har han mellan två stora tungviktsgalor i Las Vegas hittat den stora kärleken, Meheta Mgwahne. Tyvärr så är detta en kärlekssaga med förhinder. Meheta är nämligen dotter till hövdingen, Bwana Mgwahne, och att han är duktigt pissed kan man tydligt se. Om blickar kunde döda så hade en handfull lovande boxare blivit utan promotor.
Inte nog med det. Mehetas mamma, Lowinda, är om möjligt ännu mer upprörd. Hon hade ju lovat bort sin dotter till grannbyns reslige getskötare, Mbutholeze Kwalinga. Nu är hon så arg att hon har fått tillbaka sin acne från tonåren. Dessutom sprutar hon eld av ilska, eller kräks hon? Svårt att se. Hur som helst så är hon ruskigt arg. Hade en kvällstidning skrivit om detta så hade rubriken varit: "Lowinda Mgwahne rasar."
Att detta är en relation som kommer att sluta med gråt och tandagnisslan försöker även högre makter visa oss. Det slår blixtar ner i bakgrunden, och det från en blå himmel. Då vet man bestämt att det är kört. Tydligare kan det inte bli.
Gå och se den. Kommer snart till en bio nära dig. Eller till en bio i alla fall. Eller kanske inte det heller, men se den!

Inga kommentarer: