lördag 1 mars 2008

Israel "försvarar" sig (Updated)

För knapp en vecka sedan dödades en israelisk student av en Qassamraket avfyrad från Gazaremsan. Alla som följt händelseutvecklingen i Mellanöstern de senaste decennierna vet att Israel tillämpar den gammaltestamentliga doktrinen med öga för öga, tand för tand. I klartext betyder det att man hämnas attacker.

Men vänta lite! Det är ju faktiskt inte öga för öga, tand för tand. Det är betydligt hårdare än så. Sedan raketattacken har Israels armé dödat 32 palestinier. Bland dom 32 döda finns fyra pojkar 8-15 år gamla som spelade fotboll samt en sex månader gammal bebis. Ett israeliskt liv mot 32 arabiska.

Om nu någon inte förstår budskapet så kommer raketattackerna mot Israel att orsaka Gazas palestinier en "större förintelse". Det är ord från Israels biträdande försvarsminister, Matan Vilnai. Hmmm, det där ordet förintelse… Ringer det inte någon sorts klocka när man hör det ordet?

There’s something rotten in Israel.


Kl. 18.00
Ni som följt med under dagen i nyhetsflödet vet att Israel idag har attackerat mål i Gaza på nytt. Man säger sig ha dödat 15 militanta Hamas- och Jihadmedlemmar. Totalt dog dock minst 42 palestinier. Bland dessa 42 finns tre kvinnor och fyra barn.

Inga kommentarer: