tisdag 4 mars 2008

Sweden Rock Festival

Jag sitter och kollar lite då och då på Sweden Rock Festivals hemsida. Det är Sveriges största musikfestival (Ja, den är större än Hultsfred) och vi är ett gäng som åker ner varje år. Det är en väldigt trivsam festival på många sätt och vis, så egentligen är det inte väldigt viktigt vilka band som kommer. Eller jo, det är allt viktigt det också men det är roligt också att dricka öl i flera dygn i sträck och prata skit.

SRF är en hårdrocksfestival men det brukar slinka med några band som jag gillar också, dvs progressive rock. 2003 spelade t.ex. Yes där. Det var otroligt bra.
Startfältet i år är väl kanske inte det bästa så långt. De första banden presenterades i november och nu droppar det in ett par nya band i veckan. Totalt kommer det att bli ca 75 band.

Hittills så är det Triumph som är den roligaste bokningen. Jag lyssande mycket på dom under ett par år under det sena 80-talet. Dom har en gudabenådad gitarrist.
Electric Light Orchestra ska bli väldigt kul att se också. Tyvärr så spelar ju inte Jeff Lynne med dom längre, men annars är flera av gubbarna från 70-talet med.
Sedan ska det bli roligt att få se Judas Priest och Blue Öyster Cult också.

Någon gång idag ska ytterligare några band presenteras. Hoppas att det blir något bra.

Uppdaterat kl. 13.50
Nej, det var faktiskt bara skräp.

Inga kommentarer: