fredag 30 januari 2009

Pärlinspiration

Jag satt vid datorn och funderade på vad jag skulle blogga om idag. Inspirationen hade sprungit och gömt sig. Jag drack lite te och tittade på barnen som satt mittemot mig och pysslade med sitt. 3-åringen ritade och 6-åringen (tidigare känd som 5-åringen) satt och gjorde ett pärlhalsband till sin farmor.
6-åringen plockade pärlor ur en låda av modell större.

Så plötsligt sköljer inspirationen över mig! Jag ser hur 6-åringen med en alltför häftig armrörelse skickar lådan med pärlor över bordskanten. Som i slow-motion vänder sig lådan i luften på väg ner mot köksgolvet, och jag hinner tänka att det är precis som med smörgåsar, dvs att de hamnar alltid med fel sidan neråt.


Om en mindre ask pärlor hade åkt i golvet så hade jag nog blivit lite arg: "Men hur gör du? Du får väl se dig för!"
Nu var mängden pärlor som låg på golvet av bibliska mått, och det såg ganska roligt ut. Jag kunde inte låta bli att skratta och satte mig på golvet med barnen och började plocka pärlor. Någonstans inom mig tänkte jag ju också tanken: "Detta kan jag blogga om."

När de större pärlorna var uppsamlade och återbördade till sin låda, återstod de mindre pärlorna. Det blev ett drygare arbete. De pärlorna som bara är ett par millimeter i diameter är väldigt svåra att få upp från golvet.
Dessutom ställs man inför problemet att försöka lura ut vad som är pärlor och vad som är brödsmulor och andra oidentifierbara objekt.

På denna bild syns dels pärlor, dels smulor och dels "annat". (Troligen partiklar som damm är gjort av samt sånt som hamnar på golvet när hunden kliar sig.)

Nu är en stor del av pärlorna tillbaka i lådan. Jag säger stor del, eftersom man omöjligt kan få upp alla i det första svepet. Resten kommer att tas upp efter hand, dvs när man trampar på dem och slutligen vid nästa dammsugning.
Dock har golvet blivit aningen renare idag, eftersom en del smulor, partiklar som damm är gjort av samt sånt som hamnar på golvet när hunden kliar sig har funnit sin väg ner i pärllådan.

Inget ont som inte har något gott med sig!

3 kommentarer:

Comvidare sa...

Haha! Och vad lär vi oss av detta? Att inte önska inspiration till att börja med... Sedan skulle jag tänka både en och två gånger innan jag köpte lösa pärlor. Kan man inte importera rätt billiga pärlhalsband och pärlplattor från asien?

Howdy Sailor sa...

Ja, visst är det jobbigt när pärlor ramlar med smörsidan nedåt ;o) Och jag skulle ju inte kommentera med min tennisarm (förklaring i min blogg).

Doktoranden sa...

Ahahahaha, been there done that!