måndag 13 oktober 2008

Roligast på YouTube?

Detta gillade ni och jag:

Översättar-Helena:


Ullah:


Pysseliten:


Lady Stalker:


sangvinisk:


PaljettenQ:Jag själv:
Jag funderade på att leta upp något konstigt som ingen annan hört talas om; lite som när Svenska Akademien flashar en nobelpristagare i litteratur. Det är ju inte frågan om att ta någon som är välkänd och bra. Det handlar ju om att undervisa också: "Se här era tölpar! Den här kirgisiske poeten har skrivit 298 stycken dikter om getmjölk."
Jag vill ofta i musik- och humorsammanhang peka åt getmjölkens håll, men tänker inte elitisera mitt val av skojigt klipp. Därför blir det Monty Python. Graham Chapman gör en lysande Oscar Wilde.

6 kommentarer:

Sangvinisk sa...

Underbart.
Länge sen jag skrattade så gott, tänk vad YT har brett sortiment.

Ö-Helena sa...

Buktalerskan var ju helt underbar!

Lady Stalker sa...

Tack alla! Det här var en underbar idé, Pseudonaja!

Ullah sa...

Hihi!

John Eje Thelin sa...

Fast med tanke på att Nobelpriset i litteratur förra året gick till Doris Lessing och det tidigare har gått till minst lika välkända författare som Coetzee, Pinter, Naipaul, Grass samt NYT-bästsäljare som Toni Morrison, så är det knappast särskilt genomgående obskyra val de kommer med.

Och hur kan en kul Youtubeklipplista helt sakna bidrag från Mr Show, The Fast Show, Tim & Eric eller ens Wonder Showzen? Eller Dara O'Briain?

Pseudonaja sa...

John: Jag ger dig delvis rätt. Lessing och Coetzee kände jag till. Coetzee har jag till och med läst en bok av (Onåd). Dock undrar jag om mannen på gatan hade känt igen namnen.

Jag vet inte varför YouTubelistan inte hade inslag av dem som du nämner. Du får hålla dig framme nästa gång.
Själv väljer jag nog Reeves and Mortimer då.