fredag 10 oktober 2008

Rhodos 3 - Reptiler

Många är det som har hört av sig och undrat hur det stod till med reptilerna på Rhodos. Nu finns det ju inte så många tillfällen att ge sig ut i fält, om man reser ihop med barn. Jag lyckades emellertid få syn på ett par ödlor vid Rhodos stad Akropolis. Det var dels taggsvansagamer, Laudakia stellio, som fanns mest uppe på toppen, och dels västanatoliska bergsödlor, Anatololacerta oertzeni, som höll till nere på läktaren på "kapplöpningsbanan".

Bra ställe för taggsvansagamer

Bra ställe för västanatoliska bergsödlor

Taggsvansagam, Laudakia stellio

Västanatolisk bergsödla, Anatololacerta oertzeni


Det skulle vara roligt att återvända till Rhodos av flera anledningar, och en av dem vore att kolla in öns reptiler lite bättre.

5 kommentarer:

Johnny sa...

Jag brukar tänka: Varför i helvete läggs det en massa pengar på genmanipulering, när de ändå inte manipulerar sydländska ödlor till att trivas i svenska förhållanden?

Pseudonaja sa...

Johnny: Ja, varför? Visst är en nyömsad huggormshane i vårsol något alldeles extra men reptilerna blir liiite häftigare när man kommer en bit söderut.

Mrs Li sa...

Vilka sötnosar.....Jag såg några liknande kryp på Kreta...

Michadelica sa...

De små gula geckoödlorna som finns hos mina päron i España är sötast! :)

Lady Stalker sa...

Åka till Rhodos för att kolla reptiler? *Harkel* Jag kan tänka mig en enda anledning att åka tillbaka dit: O'Hristos taverna i ett inudstriområde utanför Rhodos stad. Inga menyer, ingen turistfälla. Men gudagott. Bästa jag ätit.

Fast söta var de, reptilerna!