fredag 3 oktober 2008

Rhodos 2 - Öl

Nu har jag Rhodosabstinens. Jag trodde väl inte att det skulle komma så snabbt, men jag lurade väl mig själv. Att få komma hem, sova i egna sängen, blogga och allt det där skulle göra övergången från Grekland till Sverige om inte behaglig så i alla fall mindre jobbig.
Så känns det inte alls. Jag hade lätt kunnat stanna en vecka till.

Redan igår eftermiddag så kände jag en stor lust att öppna en öl och gå ut och sätta mig på balkongen. Det var bara det att klockan var 15.30 och det var torsdag. Jag har dessutom ingen balkong. På Rhodos hade ingen blinkat om jag hade njutit en öl på balkongen 16.30 på en torsdag.
På tal om öl förresten så var Mythos mitt val den gångna veckan. Ni som är "hemma" i Grekland kanske kan upplysa mig om det är ett ansett öl, eller lika beige som att dricka Pripps Blå.
För att göra en jämförelse så ska man inte beställa en Fosters i Australien. Du kommer att bli tagen för den turist du är. Eventuellt blir du rekommenderad att pröva något för delstaten eller staden känt märke.

Är det en grekisk Fosters/Pripps Blå som jag har druckit?

10 kommentarer:

Howdy Sailor sa...

Åh vad jag önskar att jag kunnat klämma till med någon imponerande kommentar om hur FEL FEL FEL ölet är. Men eftersom jag varken kan öl eller Grekland konstaterar jag bara att flaskan ser lite turistig ut, för att inte säga namnet. "Mythos" är som att kalla en svensk öl "Blonde".

MissMythos sa...

Den inkräktar på mitt nick!
;-)

Pseudonaja sa...

howdy: Fast jag såg en ännu värre; Zorba.

miss mythos: Det måste ha varit därför jag valde den! :-)

Lady Stalker sa...

Vi drack också Mythos på Rhodos! Har inga synpunkter på det! :-) Däremot på att du bara stannade en vecka: Helt klart för kort tid! Mycket bättre med två veckor. I och för sig en kostnadsfråga, men marginalkostnaden ...?!

Fast, inte kunde man sitta på balkongen. Det var alldeles för hett. Du valde rätt tid att åka!

Och jag, jag har både Rhodos- och Las Vegas-abstinens ...

Nonsensakuten sa...

Min erfarenhet säger mig att Grekland blott erbjuder trenne märken: Mythos (som eventuellt kan vara landets svar på Pripps Blå - jag är ledsen) och sedan de holländska monopolisterna Amstel och Heineken (samma bolag).
Någon Zorba har jag inte sett.
Mythos är dock okej men inte att jämföra med exempelvis Karlovasco i Kroatien eller andra, mellaneuropeiska öltyper...mmmm...Tjeckien...min dröm är att nån gång dricka öl i Tjeckien. Har dessvärre inte haft möjlighet till detta ännu..

E sa...

Jag har inget att säga om ölen i Grekland tyvärr. Men medkänslan för att du haft på tok för kort semester infinner sig. Kära du , åk tillbaka och ta en vecka till. Jag kan följa med=)

Pysseliten sa...

Var ölen god, så var den väl OK? Eller undrar du helt enkelt vad du missat? Dumt, det vill du väl inte veta?!

Ullah sa...

Tänk vilket svärmeri för öl!

Nonsensakuten sa...

Såg på bilden av ölburken och kom att tänka på den där texten överst. "Premium quality". Vad annars?
Tror man på allvar att någon öltillverkare skulle skriva "Secondary quality".
Nej. Just det.

Pseudonaja sa...

Det är ungefär som med valaffischer: Vilket parti vill inte satsa på skola, vård och omsorg?