söndag 26 oktober 2008

Ingen fara på taket?

Jag gick upp på vinden på förmiddagen för att ta en titt. De goda nyheterna var att det verkar ha läckt in på ett begränsat område. I mina värsta mardrömmar befarade jag att jag skulle få 40 liter vatten över mig när jag öppnade vindsluckan, alternativt att det skulle börja droppa lite här och där från vinden ner på övervåningen.

Det är runt skorstenen som det uppenbarligen inte är tätt. När det är så extremt väder som det var inatt så droppar det vidare direkt ner på vindsluckan, som bara var lätt fuktig i ett hörn, och ner från den på golvet i övre hallen.
När det bara regnar "lite" så blir nog bara takbrädorna lite fuktiga. Det är också de dåliga nyheterna; att en eller ett par brädor nog måste bytas. De såg nämligen lite sura ut. Sedan måste ju själva läckan tätas.

Imorgon ska jag ringa snickeriet som ligger några hus bort och höra om de kan komma hit och titta och ge någon sorts offert på arbetet.

Det ska nog bli bra det här till sist.

2 kommentarer:

Ullah sa...

Det kom in fukt vid min skorsten också för några år sedan, och vi fick kalla in några takläggare som fixade och donade en massa. Det droppar fortfarande in i ett av takfönstren om det regnar för mycket, men det märker man bara om man sitter på toaletten och får dropparna i huvudet.

Pseudonaja sa...

Bara vi får tätat så att vinden inte blir en mögelbomb. Jag tror inte att en mögelbomb på vinden skulle vara bra för resten av huset eller för dem som bor i huset.
Jag tror inte att en mögelbomb är bra för något alls faktiskt.