onsdag 29 oktober 2008

Rhodos 6 - Lollo och Bernie

Som jag tidigare berättat så bodde vi på ett av Vings hotell med barnklubb. Uppenbarligen är det kutym om man driver en anläggning, där barn är en viktig målgrupp, att som en feature ha stora dockor som vandrar runt och sprider någon sorts glädje och trivsel. De finns på Disneyland, Liseberg och på de stora researrangörernas familjehotell.

Ving låg kanske och sov när den gamle kommunisten Rune Andreasson, tillika Bamses skapare, sålde rättigheten till Fritidsresor till att använda hans figurer på sina resmål. Därför kan barnen vara med i Bamseklubben på Fritids hotell.
Nu fick man på Ving försöka komma upp med något lika skarpt. Den billigaste lösningen var att hitta på ett par egna figurer; Lollo & Bernie. Lollo är en giraff och Bernie är en björn.

På ett Ving Resort Hotell kan man så gott som alla dagar träffa Lollo och Bernie. På utannonserade klockslag defilerar de genom restaurangen och/eller badlandskapet. Ibland är det bara en av dem – ibland kommer de båda två. På kvällarna deltar de i barnshowen.
Likt sina kusiner på Disneyland så pratar de inte. De gestikulerar, kramar om barn och låter sig fotograferas.

Först tänker jag att det måste vara ganska soft jobb att glida runt i en sån kostym. Skoja lite med barnen och dansa lite till förinspelad musik på kvällen. Dessutom har man en "livvakt" med sig som ser till att ingen unge blir för framfusig och som deklarerar att "Nu ska Lollo gå och sova middag", när ärevarvet närmar sig sitt slut. Sedan drar man backstage och tar en öl och kanske spelar lite Playstation.
Det är också antagligen det enda arbetet med kundkontakt, där man faktiskt kan jobba med kraftig baksmälla utan att bli upptäckt. Antagligen skulle man också kunna jobba och fortfarande vara full. Vem skulle märka något? Om en giraff eller björn vinglar till så tas det nog för något som hör till. Eftersom man inte behöver prata så kan ingen avslöja en på sluddrigt tal heller.

Sedan tänker jag att det nog inte är så himla muntert att i det varma vädret krypa in i en Lollo-kostym och gå runt i den. Antagligen spelar dom kort eller drar kortaste strået för att avgöra vem stackarn blir som tar svängen 15.00 i 30-gradig värme.

Vilka är förresten de innanför dräkterna? En bra gissning är att det är samma personer som annars arbetar med barnklubben och med showerna på kvällen, dvs Frida 20 år som hoppas på en musikalkarriär och ska på en audition senare i vinter i Stockholm, eller Linus 21 år som varit med på en uppsättning av My Fair Lady i Karlstad för ett par år sedan och som jobbar på Vings hotell i väntan på att den stora chansen ska dyka upp.
Dock ler jag lite åt att det lika gärna kan vara Stefanos 49 år som annars står i baren.

Funkar Lollo och Bernie? Ja, det gör dom till den milda grad! Det är nästan Beatleshysteri när de dyker upp. Jag ser barn som flockas runt dem och jag ser föräldrar som räcker fram små barn för en kram eller någon sorts handpåläggelse. Tänker de måhända att det är en amerikansk president där innanför eller en nyligen återkommen Jesus?
I slutet av varje barnshow på kvällen ropas Lollo eller Bernie in, tar några danssteg med de andra artisterna för att sedan sättas på en stol. Barnen köar upp för att få sig en kram.
Vad är tjusningen? Jag kan förstå att de i 5-årsåldern snällt ställer sig i kö för att få krama Lollo, men att 10-åringar och några, som bara ser ut att var en vecka eller två från puberteten, också gör det fattar jag inte.
Jag grubblar lite på om jag själv hade kunnat motstå frestelsen om jag vore 10 år. Hade jag suttit som en lillgammal party pooper i ett hörn och struntat i hypen?

– Jag tänker då bannemej inte gå fram och krama någon som lika gärna kan vara Börje 52 år.

Eller hade jag fallit för grupptrycket och stått där med armarna om Bernie?

– Låt barnen komma till mig!

En natt på hotellrummet, när luftkonditioneringen arbetat lite väl flitigt, ligger jag vaken och funderar på detta.
Hade jag fortfarande gått i terapi så hade jag kunnat ta upp detta spörsmål där.
Nu lär det förhoppningsvis dröja innan jag sitter i terapistolen igen. Ganska snart ska jag emellertid sitta i tandläkarstolen. Skulle möjligen min tandläkare, Eva, ha svar på mina frågor om detta?
Man skulle kunna tänka sig att följande konversation skulle kunna utspela sig där med mig i stolen och hon böjd över mig. Det faktum att jag har salivsug och lite andra prylar i munnen gör dock att det är lite svårt att höra vad jag säger. Surret från borren gör också Eva svår att uppfatta...

Jag: Kachko slogksa gagko pokeök. [Alltså, jag fattar inte detta med Lollo och Bernie!]
Eva: Ja, nu har vi snart vintern här.

Jag: Joschkon mäschko jaggo. [Det är ju två utklädda människor. 5-åringen begrep ju det, men ändå fick vi anpassa dagens program för att hon skulle få tillfälle att krama Lollo och Bernie.]
Eva: Jo, fast det ska bli mysigt när julen kommer. Vi ska hyra en stuga i Sälen.

Jag: Kschimo gack bogg. [Jag undrar om jag hade diggat dessa Ving-maskotar om jag var i hennes ålder.]
Eva: Jag funderar på att lämna min man. Vi har liksom vuxit ifrån varandra. Glöden och passionen har ersatts med någon sorts förnöjd likgiltighet.

Jag: Gwacko goggi muschko maggo [Vi var förresten dag 2 tvungna att köpa en Lollo-docka åt 5-åringen och en Bernie-docka åt 2-åringen. Av en händelse så fanns de att köpa i hotellets souvenirshop.]
Eva: Ja, fast bara lättare bondage då. Jag har aldrig fattat tjusningen med att bli piskad.

Jag: Magscho schomo bagga [Skulle vi resa till ett sånt ställe igen om ett år eller två så skulle det ju bli sju resor värre. Då har säkert 2-åringens stilla beundran hunnit utvecklas till villkorslös kärlek och 5-åringens villkorslösa kärlek vuxit till hysterisk idoldyrkan.]
Eva: Säger du det? Jag har bara testat med en anusvibrator och oss emellan så har jag aldrig kommit starkare.

Jag: Vogga guschka mescka [Man kanske kunde få någon av mina föräldrar att resa med dem nästa gång…]
Eva: Ja jäklar! Jag behövde flera minuter för att hämta mig. Nu ska jag ta ut salivsugen och sedan går det bra att skölja. Det var trevligt att prata med dig idag. Jag bjuder på plackborttagning nästa gång du kommer hit!

6 kommentarer:

Ö-Helena sa...

Men din illistiga rackare, nu måste man ju tänka på den dialogen nästa gång man går till tandläkaren!

Anonym sa...

Ha Ha ja den ska jag minsann fundera över när jag går till min tandläkare imorgon.. (lustigt sammanträffande!) Dock är det linus jag ska till så jag får vända lite på tankarna tror jag.. He He finns lite andra alternativ... hi hi

Lady Stalker sa...

Skrattar gott åt dina teorier om Lollos respektive Bernies fritidsaktiviteter samt förmodade identiteter.

Såg du förresten komdediserien Playa del Sol (tror jag den hette)? Där ena reseledartjejen lackade ur på struliga barn och började bli våldsam i nallekostymen ...

Jag hade vid årets besök på Sunwing Resort Kallithea en sjuåring, en nioåring och en elvaåring med mig. Samt en make. Elvaåringen var faktiskt också fascinerad av de vandrande figurerna. Dock mer i form av funderingar liknande dina. (Och nu talar vi INTE om tandläkardialogen. *Asg*)

sangvinisk sa...

Du är en mycket sjuk man Pseudo. Mycket. Kanske inte helt fel att sätta sig i den där terapistolen, fast nu blir det ju jag som hamnar där. ;)

Howdy Sailor sa...

Jaså, det finns nåt som heter anusvibrator?

http://howdysailor.blogspot.com/2008/09/var-finns-sexleksakerna.html

Pseudonaja sa...

Howdy: Jag snodde just det ordet från dig. Själv är jag alldeles för oskyldig för att känna till dylikt...