söndag 26 oktober 2008

Inte utan min kossa

Tidelag, dvs sex med djur, är tillåtet i Sverige. Vi sticker ut lite bland övriga europeiska länder där. Det är nämligen bara Sverige och ett land till som tycker att det är ok. Jag undrar så smått vilket det andra landet kan vara. Var mer än i Sverige gillar man att ha sex med djur?
Ska vi drämma till med något grannland? Norge eller Finland? Kanske Danmark. Där är de ju så väldigt liberala till allt utom invandring. "Ska De ha sex med dyren? Ja, det er bare i ordning!"

– Your place or mine? Screw me to the mooooon!

Enligt tidningsartikeln som jag hämtar en del av informationen till detta inlägg, så var det straffbart fram till 1944 att idka sex med djur i Sverige. Jag undrar vad som fick våra politiker att ändra på det? Vem drev denna fråga och varför? Kan man tro att det var en… bonde? Kan man då tro att han hade en del snygga kor på sin gård och att han… Hmmm, jag tror inte att vi tar det längre än så.
Ni får dock hålla med om att det hade varit skoj om det var någon ur Bondeförbundet, dvs nuvarande Centerpartiet, som stegade upp i talarstolen, harklade sig och levererade ett brandtal för avkriminaliserandet av djursex. Bara det är ju lite småkul. När man sedan tänker sig hur Riksdagen går till votering; eftertänksamma ledamöter lägger sina pannor i djupa veck och röstar sedan JA till djursex. Bara för att det är skoj så vill jag också att ni ska frammana bilden i era huvuden av riksdagsledamöter ur Bondeförbundet, som skyndsamt lämnar Riksdagskammaren efter voteringen för att bege sig hem i till sina gårdar…

På senare år så har röster höjts för att åter göra det straffbart att sexa med djur. Olika djurskyddsföreningar har haft namnlistor ute och lobbat friskt. Jag tycker att det är behjärtansvärt. Samtidigt kan jag inte låta bli att förundras över att folk går i taket för detta när världen brinner:
Vad vill du engagera dig hårt för? Kampen mot svälten i Afrika? Mot kvinnovåld? Eller kanske mot svenskt djursex?

– Ja, det får nog bli mot djursex…

Ja, man får ju välja sina strider… Det ena behöver förvisso inte utesluta det andra, men ändå.

Jag kan inte heller se hur ett förbud hade inneburit att vissa människors vanor (läs läggning) drastiskt hade ändrats. Tänk er en man som visslandes på en glad truddelutt går på en grusgång. Han är nyduschad. I handen har han en ask choklad och en blomsterkvast. Han viker av ner mot ladugården. Så plötsligt stannar han i steget, slå handen för pannan och utbrister: "Nej jäklars, det är ju förbjudet numera! Då får jag gå hem och titta på TV istället."

Nej, knappast va?

Nu gick det ändå så långt att frågan faktiskt var uppe i Riksdagen i våras. Den 9 april röstade man och… Jodå, det är fortfarande tillåtet att vara pallkarl. Våra folkvalda anser att så länge inte djuret skadas, dvs att det blir ett djurplågeriärende, så går det bra att fortsätta som tidigare.
Det vore faktiskt intressant att veta hur de tänkte när man röstade. Jag menar, det vore ju inte direkt politiskt inkorrekt att rösta för ett förbud. Det är ju inte riktigt den typen av beslut som genererar anonyma hotbrev. Ändå så missar man möjligheten att förbjuda djursex. Varför?
Var det Centern som var emot...? :)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Grejen är kanske den att det blir besvärligt att inseminera grisar om lagförändringen kommer...
"Insenimera för att tjäna mera" är en instruktionsfilm för grisfarmare som får lära sig hur man gnuggar och juckar på en grisrygg för att få suggan sugen på att ta emot en rejäl omgång med sperma. OBS - Galtsperma vill säga.
Fråga mig inte v a r f ö r jag har sett filmen...*förtränger det hela*
Man kan ju undra varför det inte blir olagligt med tidelag.
Undrar om Sifo har gjort någon undersökning om vad folket tycker om ämnet.

IA sa...

Jag har läst några undersöknings siffror om detta för väldigt länge sedan... Men minnet sviker och kan därför inte redo göra några exakta siffror.. Men vet väldigt väl att folket var väldigt emot djursex. Personligen förstår jag inte hur man överhuvudtaget kan för för sig att "hoppa på" något i djur väg... hmm..

Howdy Sailor sa...

Bland den vidrigaste formen av kvinnoförtryck är att tvinga dem till sex med djur. Kanske kan en svensk lag, även om den formuleras ur ett djurperspektiv, hindra åtminstone viss spridning av tortyren.

Tesa sa...

Att utsätta djuren för våra idiotiska påhitt är nog det vidrigaste som finns. Vi är sjuka...

E sa...

Men roligt skrivet var det allt. =)

Pseudonaja sa...

e: tack!

Själv är jag mest förvånad över att ingen kommenterade plenissalens nya konstverk.