lördag 4 oktober 2008

Operationen lyckades men patienten dog

Jag har i tidigare inlägg beklagat mig över hantverkare. Idag har jag fått revidera mina åsikter om dessa yrkesmän.
Några timmar in på eftermiddagen behövde vi plötsligt akut en elektriker. Grannen ringde på vinst och förlust en kompis som är just elektriker. Kunde han komma?
Svaret blev: "Barnen är inte hemma och frugan ska ut med sina tjejkompisar. Jag kommer gärna!"
VA?!
30 minuter senare kom han också. Milda makter!

Dessvärre kunde han bara konstatera att pumpen till brunnen hade bränt, vilket innebär att vi är utan vatten till måndag förmiddag.
Häromkvällen var vi utan ström i några timmar. Det var väl överkomligt, men det är värre med vatten. Som tur är så kan vi hämta på dunk från grannen.

Jag har ju skrivit en del i denna blogg om hur härligt det är att bo i ett hus på landet. Ni som bor i lägenhet inne i stan och som läst detta med gnisslande tänder, har min tillåtelse och välsignelse att med ett elakt flin tappa upp ett hett bad åt er ikväll. Kanske spolar ni en extra gång på toaletten bara för att ni kan. Enjoy!

3 kommentarer:

Comvidare sa...

Nej, men se! Är det inte mitt bubbelbad jag skådar?

linda sa...

aj aj känner igen sånt där. vår pump frös första vintern i huset innan vi fattat att den behövde ha lite värme i sitt lilla pumphus.

Howdy Sailor sa...

Jag har precis tappat upp ett varmt bad i mitt hus på landet! Men jag vet hur det är att vara utan el och vatten. Under Gudrun var det meningen att vi skulle hämta vatten i dunkar på brandstationen. Problemet var bara att nerblåsta träd låg som plockepinn på hela vägen dit. Jag minns faktiskt inte hur vi löste det men det tog i alla fall flera dar.