söndag 12 oktober 2008

Rhodos 4 – Maten

En stor anledning till att det just blev Grekland var maten. Sol och god mat är två saker som får mig att trivas. Kanarieöarna är ju inte precis kända för sitt kök.
Gud så mycket god mat det blev! Vad sägs om grillade lammkotletter med tsatsiki? Skulle lite souvlaki smaka? Mums, mums, mums! Jag kan också meddela att grillad fisk också satt fint.

Dock blev det bottennapp (host!) när jag beställde in bläckfisk första gången. Jag älskar bläckfisk! Mest hade jag sett fram mot de där små babybläckfiskarna som jag mindes från mitt förra besök i Grekland för en massa år sedan. Calamares
Jag beställde in calamares på tavernan och in kom de där ringarna, som man kan få tag på i stort sett var som helst. De här var ganska vissna dessutom. Jag åt bättre bläckfiskringar på Kingston Beach på Tasmanien för tio år sedan. Min svensk-grekiska kompis förklarade sedan att på hösten finns inga babybläckfiskar. Det är bara säsong för sådana på våren och sommaren.
Dock tog rhodosköket en ordentlig revansch, när jag på turistfällan (men en mycket trevlig turistfälla) Romeo i Rhodos gamla stad fick in det här:


Några av er tänker säkert: USCH! Jag älskade det!

Restaurang Romeo, Rhodos Gamla stad

9 kommentarer:

Sangvinisk sa...

Dom där ringarna är mitt första och enda minne av bläckfisk men ij vad goda dom var. Men visst dom vill man väl kanske inte festa på i Grekland.
Men det såg väldigt gott ut.

Ullah sa...

Gud vad äckligt. Jag står inte ut med bläckfisk. Men min äldste son hade med glädje glufsat i sig den.

Johnny sa...

Ååååååhhh!!!! Bläckfisk är ju så jävla gott. Det började rinna ur munnen på mig när jag såg bilden.

Pseudonaja sa...

Ja! Mer bläckfisk!!!

Ullah sa...

Jag visade din bild för den tidigare nämnde femtonåringen. Han reagerade som Johnny. (Vad har jag gjort för fel?)

Pysseliten sa...

Allstå jag är inte speciellt kräsen när det gäller mat, men jag har problem när maten bråkar i munnen och just bäckfiskar har sugkoppar! Så länge dom inte fungerar är det gott, men fy sjutton för sorten som "sätter sig"!! Jag sörjer att jag inte kan äta strömming, den måste luras ner för att jag öht ska kunna svälja "håret".

Anonym sa...

men alltså, Spanien är väl visst känt för sin goda mat?

Pseudonaja sa...

Anonym: Jag tänker inte på Kanarieöarna som en kulinarisk hotspot, men det var å andra sidan väldigt länge sedan jag var där. Men visst, en paella är inte dumt. Grekland slår dock alla länder där nere på matfronten.

Pysse: Har det sugkoppar - ät det!

Lady Stalker sa...

Oj, här fanns flera inlägg att läsa ifatt.

Håller med dig! Grekiska maten är underbar. Men man får ju variera sig och våga testa lite nya rätter.
Vi fick en del sega bläckfiskringar tyvärr. Godast av allt var kalvgrytan på O'Hristos Taverna (det som ligger i industriområdet utanför Rhodos stad). Man fick själv peka bland rätterna (inga menyer).

Åh, vilka minnen ditt inlägg väcker!