lördag 20 december 2008

You're fired!

Det finns en risk att jag en bit in på det nya året kommer att vara officiellt arbetslös och inte bara "utan uppdrag". Jag har på omvägar hört att min arbetsgivare planerar att inom kort varsla några eller alla konsulter som inte har något uppdrag. Mitt hastigt inbokade möte på måndag med min chef har alltså fått sin förklaring. Jag kommer att få en "julklapp", som jag inte vill ha.

Jag är ju inte dummare än att jag inser att det är en dålig affär att ha ett gäng konsulter som hämtar ut lön varje månad utan att dra in en spänn till företaget. Samtidigt hör jag att en av de konkurrerande firmorna planerar utbildningar för sina övertagliga konsulter för att stå väl rustade, när hjulen börjar snurra igen. Det känns onekligen som att jag sitter i fel båt.

Samtidigt så ser jag möjligheterna också. Jag har lite saker på gång. Jag är kallad till en andra intervju till företaget, där jag var på intervju för ett par veckor sedan. Jag har även ett hyfsat stort nätverk sedan tiden på Företaget, och kanske kan det komma att vara mig till hjälp. Dessutom finns det ju ett par snälla bloggkompisar, som också håller utkik.

I grunden har jag en optimistisk inställning till framtiden. Det kommer att lösa sig!

7 kommentarer:

Tesa sa...

Förstår känslan. Fick själv veta via di.se hur vi ligger till och även om inte jag jobbar just där förstår jag mycket väl att det drabbar hela gänget på ett eller annat sätt.
Håller tummarna för både dig och mig men skulle vi stå där utan något på fötterna en stund så lär det inte dröja förrän vi hittat på nåt annat, eller hur?

Pseudonaja sa...

Ja, jag läste det också. Glasbruket ska räddas...
Vi hittar på något, ja! :-)

Ullah sa...

Verkligen tråkigt att höra, men jag är säker på att du kommer att hitta något annat inom en snar framtid.

Howdy Sailor sa...

En väninna varslades igår efter 12 år på sitt företag. En annan, mycket närstående, blir arbetslös om en vecka. Jag blir så less på alla som sitter på sina jobb och inte ser dem som inte har arbete. Det kan drabba vem som helst och en lågkonjunktur är allas problem och ansvar. Lycka till Pseudo, jag är övertygad om att det ordnar sig.
Kram

Pysseliten sa...

Nä, vad trist! Jag tog adjö av en konsult som i samband med att uppdraget på företaget tog slut även sades upp av sin arbetsgivare. God Jul? Jag funderar mycket på hur långvarig/djup lågkonjunkturen kommer att bli och undrar om alla varsel verkligen kommer att leda till uppsägning.
Jag är optimist och jag tror verkligen att det hjälper att vara det i dagar som dessa! Lycka till!

Michadelica sa...

Det är alltid tråkigt när sånt händer, men det löser sig. Alltid. Snabbast om man inte ger upp hoppet. Lycka till!

Comvidare sa...

Det kommer att ordna sig. Bara du ligger i, naglar dig fast, är ett irriterande surr i bakgrunden. Tillslut så öppnar sig oväntade dörrar.