lördag 6 december 2008

Rapport från en spyhink

2-åringen fick alltså vinterkräksjukan i början av veckan. Hon kräktes ordentligt i 24 timmar. En natt senare kom ett sorts efterskalv, då hon vaknade och spydde en sista gång.

Smått "lustigt" var hur hon, precis som sin äldre syster när det begav sig, verkade tro att det var hennes föräldrar som framkallade kräkningarna. När vi kom där med hinken i högsta hugg så blev hon väldigt upprörd och ropade "Nej, nej!" men kräkningarna gick ju ändå inte att hålla tillbaka.

Som förälder så är man ju ständigt beredd just att rusa fram och assistera. Var enda liten hostning eller ett besvärat ansiktsuttryck får ju en att hoppa till. Ett litet gnäll från hennes sovrum kunde väcka mig ur den djupaste sömn (eller så sov jag inte speciellt djupt alls under dessa dagar.)

Nu verkar det ju tack och lov (peppar, peppar, pepparkaka) som att resten av familjen klarar sig. Det blir väl min tur sent på kvällen den 23 december …

Nu ska jag ta en kopp kaffe till och en pepparkaka.

6 kommentarer:

IA sa...

Kanjag nog tycka att du är väl värd efter dom här dagarna!Trevlig helg!

Pysseliten sa...

När Moa var två och kräkssjuk blev hon förtvivlad, hon trodde nämligen att det kom bajs ur munnen. Blääää!
Tove var fem när hon spydde över hela balkongen, så vi även fick skrubba altanen under ... No mercy!

linda sa...

ja uuuuuu. när lillis här kräks så försöker han med all kraft putta undan den där hinken man håller fram. inget kul, man känner sig så taskig som envisas med den.

Anonym sa...

Uuuurk... jag tror att kräksjukan är lika smittsam som gäspningar. Det FINNS inget skydd!!
*symptomatiskt sjuk nu*
Håller tummarna att du slipper kräkan till jul!

Lady Stalker sa...

Ja, passa på att äta pepparkakor medan du kan ... ;-) Nej, skämt åsido: vidrig sjuka det där. Man tror man ska dö när man är riktigt magsjuk. Hoppas ni andra klarar er!

Och ha en skön helg, så gott det går!

Helene sa...

Haha, förlåt att jag skrattar(sitter i ensamhet och skrattade högt åt ditt inlägg), men jag såg framför mig min egen dotter då det är något.
Just att dom verkligen tror det är vårt fel...*s*
Och hur mamma och pappa jagar efter med spyhinken...*har väldigt lätt att visualisera saker ibland*

Hoppas allt är bra nu.