fredag 19 december 2008

Det lackar mot jul

I ett i det närmaste tomt Ica Maxi handlade jag julmat idag på morgonen. Det var den sista stora grejen som skulle avklaras innan jul. Annars är det ganska så klart.

I år ska vi faktiskt vara hemma. Det var vi visserligen förra året också, men det berodde på att vi var vinterkräksjuka. Då är man inte välkommen någonstans. Hells Angels hade förmodligen varit mer uppskattade gäster på julafton än den familj som lämnar en omgång kräkvirus som julgåva.

Den här gången är det annorlunda. Vi var bjudna in till stan men vi hade helt enkelt inte lust. Vi hade pratat oss varma för att åka till Tjörn, men det fanns inte på kartan (bildligt talat alltså. Tjörn finns ju både på kartan och på riktigt. Howdy Sailor bor dessutom där, och hon kan säkert intyga att Tjörn existerar)
När Tjörn avskrevs så satte vi oss ner och avvaktade stilla. Vi hade nämligen trumf på hand – barnen. Barn (varianten utan virus) är nämligen hårdvaluta i juletider. Tindrande barnaögon är ju väldigt näpet och givetvis tindrar mina döttrars ögon extra vackert.
För ett par dagar kom så samtalet. "Nu när vi inte ska vara på Tjörn så kanske vi kan komma hem till er istället?"
Jag blev väldigt glad. Det är skönt att vara hemma och dessutom en rolig vuxenpoäng att ta, dvs att vara värd för julfirandet. I helgen blir det alltså julstök i form av matlagning, göra julgodis och städa.

Var firar ni? Reser ni bort eller ska ni vara hemma?

10 kommentarer:

Howdy Sailor sa...

Just nu är jag inte så säker på att Tjörn existerar, i alla fall inte ett med julefröjd. Det är ju för sjutton sommar här! Nu får faktiskt snön lov att komma.

Jag ska fira jul i mysbrallor med en fjärrkontroll i handen. Maken bestämde sig i sista stund på att gå på min linje men inbjudningarna vi fått gällde även honom ensam. Barnen däremot ska lånas ut till familjer i behov av tindrande ögon.

Vilke härligt och (l)ju(v)ligt inslag förresten.

Tesa sa...

Jag reser till Värmland, där regnade dock den där snön alla pratat om så mycket bort under gårdagen tydligen.

Har alltid varit så att jag åkt dit upp och lämnat hemmet åt sitt öde, fördelen är att jag inte behöver stöka undan något men å andra sidan har jag inte heller nån julkänsla förrän runt 01 på julnatten när skinkan griljeras i sista minuten.
Och väl där är det stressigt värre att hinna med alla på en gång, samma dag. Många mil som avverkas.

Nonsensakuten sa...

Kul att även du ägnade några ångestfyllda morgontimmar åt att handla på ICA Maxi. Samma här.
Dock inte lika folktomt.
De är ganska morgonpigga, pensionärerna.
Vi skall vara hemma. Imorgon klär vi granen. God jul på dig, om vi inte cyberråkas tidigare. Cyberråkas....hmm... kanske skulle tipsa Svenska Akademin?

linda sa...

vi åker till skåne med tåg och spenderar två dygn med min bror och två dygn med min bästa kompis + familjerna då.

de flesta klapparna är handlade och jag tycker det är så härligt att julfixa med min lilla unge för han gillar allt så himla mycket. alla julgrejor och pratar om tomten och julklappar. han tindrar verkligen!

Pseudonaja sa...

Jag kommer att säga God Jul när det är 23 eller 24 eller något sånt, men ett litet God Jul kostar jag på mig redan nu. Ni som ska köra någonstans - ta det varligt. Jag vill att ni ska komma både fram och tillbaka.

Mrs Li sa...

Vi åker till gnällbältet och klämmer på familjen i fem dagar. Sen åker vi hem och är lika nöjda med att komma hem som vi var med att få komma dit. Det känns lite lyxigt att komma till dukade julbord och klädda granar.Det blir föräldrar,mostrar, syskon, kusiner och så min mormor som fyller 93 nästa år. Vi har alltid haft det så. Att vi hälsar på.

När mina barn är stora kommer jag inte fira jul på samma sätt som nu. Då ska jag ligga vid min öppna spis och läsa böcker och lyssna på musik och äta lax och kanske lite grönkål. Ta en konjak och röka cigarr.

Nu blir det tomte, julbord och släktkalas.

G O D J U L !

Pysseliten sa...

Vi åker till Östergötland där man har ungefär samma väder till jul som till midsommar. Trots bortavaro kunde jag inte hålla mig från granarna utanför ICA idag och impulsköpte en som jag nätt och jämt fick in i bilen. Det ska vara jul hemma med, punkt slut!
God Jul!

Ullah sa...

Jag skall ner till Maxi i morgon lördag för att trängas med alla. Fast egentligen skall jag bara hämta ut några paket. En hemmajul blir det, som det brukar. Min mamma vill inte komma, men pappa kommer på juldagen.

IA sa...

Jul afton kommer först att tillbringas ett par timmar i stallet hos hästarna.. Allt ska fixa så även dom har det bra!
Sedan på eftermiddagen.. närmare bestämt vid "kalle-tid" så börjar jag jobba....

En STOR GOD JUL kram från mig!!!

IA sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.