onsdag 10 december 2008

Alice och Lotta? (Alternativ titel: Alice i Wunderlandet)

Det var 90-tal. Jag befann mig med mitt dåvarande arbete på … *host* studieresa i Kiel i norra Tyskland. Vi hade anlänt dit med båt på morgonen. Uppdraget var att se så många av de hotell, som vi bokade rum till.
Jag tror att vår första Hausbesichtigung var vid 10.30. 20 minuter innan var det någon som utbrast: "Nej, nu får vi allt ha en öl."

Resten av dagen kollade vi hotell och varvade med Kneipe-besök.

Dag två gick i dag etts tecken. Öl-hotell-öl-hotell-öl… (It was a dirty job but someone's got to do it!)

Sista anhalten var ett lite finare ställe som låg i en park en bit utanför centrum. Vi blev mottagna av någon marknadschef som bjöd på något att dricka innan vi kliver in i hissen för att åka upp och kolla rum. Just innan hissdörrarna ska slå igen tränger sig ytterligare tre personer in. En av dem är… Alice Cooper!

Jag ser mig om. Försöker kolla om fler än jag ser vem som åker hiss med oss. Att det är Alice är det ingen tvekan om. Han ser ut precis som man väntar sig och har skinnjacka och skinnbrallor. Det är bara scensminket som saknas. Alice med vänner går av på andra våningen.

När hissdörrarna stängts bakom den gamle monsterrockaren så utbrister jag:

– Wow! Cooooolt!

Mina kollegor tittar frågande på mig.

– Jamen, såg ni inte vem det var?

Alla skakar på huvudet förutom Petra som utbrister:

– Var det inte Svenne? Han i Svenne och Lotta?

Svenne Hedlund?


Alice Cooper och ... Lotta

4 kommentarer:

E sa...

Ha Ha Ha ...
Ja, där ser man va lite smink kan göra=)

Mrs Li sa...

Ha ha ha ha ha ha ha
Skillnaden är väl den att Cooper måste sminka sig för att se ut som Svenne.

Svenne har det naturligt, så att säga...

Ullah sa...

Åh, Alice! Att du inte överföll honom med ... jag vad man nu överfaller idoler med. (Vincent Furnier heter han väl egentligen, orkar dock inte kolla stavningen). När jag gick i andra klass hängde jag upp en bild med honom i bänklocket. Han hade en kniv i munnen. Så kom påbudet från fröken att INGA bilder fick förekomma. Jag stack försikigt in handen i bänken och petade bort Alice, som sedan snöpligt fick forslas hem. Ingen kom på tanken att protestera.
Men nu: No more mr Nice Guy! No more Mr Clean! The say he's obscene. (Ur minnet.)
Låtarna på Billionn Dollar Babies är ganska poppiga, eller hur?!

Pseudonaja sa...

Ullah: Har i ärlighetens namn inte följt Alice speciellt noga, men Schools Out och No more Mr Nice Guy är ju bra. Han är ju lite av en levande legend. Utan Alice hade Kiss inte funnits och inget Motley Crüe (vilket för att del inte varit någon större förlust...)