onsdag 31 december 2008

2008 - en återblick

Jag sitter och försöker sammanfatta 2008. Ett år låter sig inte sammanfattas så lätt. Det liksom är svårt att greppa om. Det är svårt att minnas allt. En del skall nog inte kommas ihåg heller. Det blir lättare så.

Jag tittar tillbaka i min blogg. Min blogg spretar åt alla håll. Det ska den göra, eftersom den är en spegling av mitt liv; en spegling av 2008.
Trots allt så spretade 2008 på ett bra vis. Årets inledning var förvisso tung, men ungefär samtidigt som våren och ljuset kom, så blev det lättare att andas.

Sommaren kom och Sweden Rock Festival var musikaliskt ganska svag men ack så skoj det var att vara där ändå. Jag har köpt biljett för 2009 och redan nu är det fler bra band bokade än på festivalen 08.
I början av juli blev jag 40 år och det firades stort med kalas här hemma i trädgården. Solen strålade från himlen och allt var roligt.

Mitt konsultuppdrag hos det krisdrabbade Företaget sades upp i slutet av sommaren, vilket fick till följd att jag under två höstmånader fick mycket tid hemma; tid som jag använde till att blogga och dricka massor av te.
Familjen och jag hann också resa till Rhodos en vecka. Det var härliga dagar.

Ett kortare uppdrag på ett finansföretag tog slut bara efter fem veckor, och några dagar innan jul meddelade min chef mig att hon ämnar varsla mig om uppsägning i andra veckan av januari. Ändå så känner jag mig optimistisk. Det kommer att lösa sig. Om det inte blir något av den tjänsten som jag är aktuell nu för så hittar jag något annat ställe att jobba på.

Det som jag grubblar mest på nu är en familjekonflikt, som är under uppseglande. Den berör inte mig direkt men kommer ändå att drabba mig indirekt. Känslomässigt blir jag berörd i högsta grad och skulle nog ha all rätt att yttra mig, men kanske gör jag bäst att bara hålla tyst ett tag och se vad som händer. Det har redan sagts saker som inte kan göras osagda och jag tänker inte göra samma misstag.

Musiken har som vanligt varit en stor del under året. Förutom Sweden Rock så var Slottsskogen Goes Progressive med Anekdoten som dragplåster, hur bra som helst. Kansas och Todd Rundgren på Trädgårn kommer jag inte att glömma i första taget heller. Tyvärr ”glömde” jag att gå på Jethro Tull, vilket jag insåg först när en kompis ringde och undrade var jag var.

Totalt fyra nya ormar hittade sin väg in i mitt terrarierum tillsammans med ett gäng nya fina terrarier. Det känns riktigt skoj att hålla på med ormar igen. Med lite flyt borde det kunna bli ormägg under nästa år. Spännande!

Till sist vill jag skriva några rader om bloggandet. Denna blogg föddes i september 2007, men det var först ett par månader in på 2008 som det började hända saker på allvar. Jag fann en skrivarglädje som fick mig att leva upp både här och i verkliga livet.
Efter ett tag började ni hitta hit också. Jag skrev inte längre bara för mig själv utan det fanns andra som läste också. Jag hade inte räknat med att jag under 2008 skulle finna en bunt nya vänner den här vägen. Så blev det ändå och jag är mycket glad för det. Ni betyder mer än ni tror och till er läsare, både kända och okända, ropar jag ut:

Gott Nytt År!

4 kommentarer:

Comvidare sa...

Va, är du 40?! Galet!

Stor kram och gott nytt år till dig min bloggvän!

Pysseliten sa...

Jag tror bestämt att jag skönjar en bloggbävning av återblickar, så här på årets sista dag. (Sådär ja, då har jag provat det nya ordet.)

Gott Nytt År! Jag ser fram emot 2009 i (med?) din blogg!

Tesa sa...

Gott nytt 2009 på dig!

Nonsensakuten sa...

Härligt att följa dina vassa ironier kring livets fram- och baksidor.
Gott nytt 2009. Oj, snart ett decennium sedan millenieskiftet. Tiden går.