tisdag 2 december 2008

Letar anställning/konsultuppdrag

Nu är mitt uppdrag på det nya stället avslutat. För att göra en lång och ganska trist historia kort, så kan man säga att varken min arbetsgivare eller firman som hyrde in mig skötte mitt uppdrag speciellt bra. Man skulle kunna sägas att det rattades med vänsterhanden samtidigt som högerhandens pekfinger petade näsan.

När sedan firman via ett annat företag hittade en kille som passade deras sökprofil perfekt så var jag historia, vilket meddelades på ett slarvigt sätt.

Nu har min arbetsgivare och firman kommit överens om att i ljuset av det som hände så kanske min motivation att göra ett bra arbete fram till att den nye tillträder inte skulle vara på topp. Jag gjorde klart att jag var beredd att avsluta uppdraget på ett proffsigt sätt och gå tiden ut, men nu när detta beslutades så är jag ganska lättad.

Jag är besviken. Jag jobbade på bra för att detta skulle funka och att de skulle anställa mig. Det var ett bra ställe att arbeta på; roliga arbetsuppgifter och trevliga kollegor. Nu blev det ett kort uppdrag med ett abrupt slut, men det är bara att gå vidare.
Min arbetsgivare letar nya uppdrag åt mig och jag söker jobb på egen hand också. Jag mailade just iväg min första ansökan.

Som sist får ni gärna hojta till om ni har några jobbtips.

7 kommentarer:

Howdy Sailor sa...

Jag sökte jobb som rörmokare idag men det var bara för att protestera mot de dumma reglerna på arbetsförmedlingen. Tyvärr är jag en sån vars protester aldrig uppmärksammas. Undrar vad som händer om jag får jobbet?

Du kanske ska söka det också; det ligger högst upp på listan över hantverksjobb i vår region!

Vad häftigt om vi skulle bli arbetskamrater!

Ullah sa...

Vad trist! Hoppas det dyker upp något nytt (och bättre) snarast.

Comvidare sa...

Jag har dig i tankarna, Pseudonaja, jag har dig i tankarna!

Howdy, hahah, den ansökan skulle jag ha velat se! Hm, man kanske ( i samma anda) skulle söka jobb som stafettläkare, de har rätt bra betalt.

Pysseliten sa...

Hur långt kan du pendla?
Fy och blä att inte ha ett arbete att åka till, jag hoppas att du snart får ett roligt jobb!

Nonsensakuten sa...

Råkade ut för exakt samma sak för några veckor sedan och befinner mig nu i samma situation.
Det känns jävligt tungt.
Man kanske skulle sadla om till rörmokare...kraven ökar också, det ser man i platsannonsernas utformning. Såg i somras en annons om städjobb men inte ens detta kunde jag söka då det enligt annonsen krävdes "erfarenhet av skurmaskin".
Mvh en arbetslös mediaman.

MissMythos sa...

Vad tråkigt.
Hoppas du snart hittar något där du trivs ännu bättre!!

Själv bollas jag fortfarande runt på intervjuer. Senast en idag. Känner mig allt mindre positiv till systemet med bemanningsföretag efter ha sett vad som pågår med att kunderna i sin tur anlitar flera olika rekryteringskanaler samtidigt.

Känns som att man har små chanser till ett vettigt och varaktigt jobb genom detta system. Har egentligen mycket mer att säga i ämnet men det tar jag inte på din blogg :-)

Tesa sa...

Det var himla synd att det gick så. Speciellt att de tar in en helt ny person dessutom.

Jag håller några ögon öppna.