torsdag 16 april 2009

Deuce – Kiss

Hurra och grattis för Howdy Sailor som hörde att det var Kiss gamla örhänge Deuce som spelades. En CD med lite musikaliskt blandgodis kommer att skickas till en brevlåda nära dig inom en inte alltför avlägsen framtid.

Deuce fanns med på Kiss debutalbum från 1974 och spelas fortfarande live. Bassisten Gene Simmons, han med tungan, skrev den och sjunger den också.
Själv tycker jag att detta är den enda sång som han skrev, som håller än i dag. Givetvis har det inget som helst att göra med min något ansträngda relation med Simmons

Originalgitarristen Ace Frehley har detta att säga om Deuce:
"It's my favorite KISS song. When I auditioned for KISS, they said, "We're going to play you a song for you to listen to, and then try playing along. The song was 'Deuce,' and they played it as a three-piece and the song was in the key of 'A.' I thought, 'That's easy enough,' so I got up and wailed for four minutes playing lead work over it."

Så här kunde det se ut och låta när Kiss spelade Deuce på sin återföreningsturné 1996.

Jag fnissar lite när jag ser detta klippet för de är så fruktansvärt otighta. Jag gissar på att varken Ace eller trummisen Peter Criss var nyktra. Simmons röst låter förskräcklig...

ÖversättarHelena: Ja, det är en Flying-V som jag spelar på. Det är den äldsta av mina gitarrer som jag har kvar. Jag köpte den på Musikbörsen 1983. Jag hade fortfarande någon sorts idé om att jag skulle lira hårdrock och vad passade bättre än et flygande V. Givetvis hade jag inte råd med en Gibson utan det fick bli en gitarr av det obskyra märket Vantage. Jag tror att jag gav 1300 kronor för den. (Och det var ju massvis med pengar på den tiden…)
Den ser ganska tuff ut men ganska snart kom jag på en sån dum kropp den har. De två ”hornen” gör gitarren instabil. Dessutom måste man stå upp när man spelar. Sitter man ner glider den av benet hela tiden.
Dock är halsen väldigt skön att spela på. Den är bred och den är lackad. Det känns bra.

3 kommentarer:

Mrs Li sa...

Ha ha ha ha vicken video :D Jag skrattade så att jag väckte hunden ;)

Pseudonaja sa...

Visst låter det kackigt. Samtidigt skriker sig publiken hes...

Howdy Sailor sa...

Ja, dra på trissor. Jag köpte faktiskt första plattan som sexåring. Tror det var min andra LP, efter David Cassidy ...

Såg dem på Scandinavium 96 (?) men minns inte Deuce.