onsdag 1 april 2009

SD på båtoffensiv

När Ny Demokrati härjade som värst i svensk politik i början av 90-talet var det påtagligt hur grund partiets organisation var. Med det menar jag hur kort det var från partiledarna ner till människor som med en mikrofon under näsan kunde säga de mest otroliga saker.
Bland dagen riksdagspartier är det Kristdemokraterna som generösast bjuder på den sortens underhållning. Man behöver inte gå många steg ner i hierarkin innan man hittar stolpskott som sprider hat.

Det finns dock en bubblare, som kan komma bli en allvarlig konkurrent. Jag talar givetvis om Sverigedemokraterna. Sveriges Radios Kaliber har kommit med en rad avslöjanden de senaste dagarna.

Jag kan i vissa avseenden förstå den politik som SD driver. De vågar ställa frågor som övriga partier inte ställer. De vågar ta diskutera saker som diskuteras i lunchrum runt om i Sverige.

Å andra sidan så är de en bunt ganska otäcka människor. Deras främsta vapen är rädsla och hat, och med lite (o)flyt kommer de snart att komma in i en riksdag alltför nära mig.

Tyvärr.

6 kommentarer:

Janne sa...

Eller europaparlamentet.

Se till att rösta på något annat alternativ i det valet.

Anonym sa...

Men det är iallafall komiskt att se SD göra bort sig så fatalt.

De, som anser att människor ska "göra rätt för sig" och att de inte tillåter brott, vill ha stränga straff etc. - och så hotar de folk, tar sig in i andra människors hytter (egenmäktigt förfarande, alternativt inbrott), stjäla andras saker och ljuga för media.

Moneyman sa...

Jag är själv aktiv sverigedemokrat och kan informera om att det finns färre styggingar som jag träffat inom partiet än vad jag träffar varje dag på jobbet (är byggarbetare). Har väl egentligen bara stött på en rättshaverist inom partiet och han var tidigare aktiv i motorcykelgäng, saknade en tänder och var en allmän idiot. Men de allra flesta är helt vanliga personer.

Personligen ser jag det som en självklarhet att man försökte förhöra SR-spionen. AFA Dokumentation pysslar ju med samma strategi som Kaliber, och då är det givetvis en självklarhet att man försöker stoppa personen från att sprida material om ungdomar till terrorister. Det hela var oerhört ansvarslöst av SR. Man spionerar inte på ungdomar.

Anonym sa...

Ja så kan man också uttrycka det att man inte ska "spionera på ungdomar". Storebror spionerar ju redan på folk dagligen så varför inte spionera på partier och politiker??? fakta är väl fakta!! Är dom nånting mer utöver vanligt folk??? Eller det var väl så du sa att: " de allra flesta är vanliga människor". Förstår inte vad NI är rädda för, att smutsiga affärer inte ska komma fram eller??? Onykter eller inte så tyckter jag hela samtalet som spelades upp var minst sagt otäckt och tyder ganska starkt på att SD har en hel del att dölja. Sen kan ju SD efterkonstruera och manipulera vf dom sa lr gjorde dittan o dattan. bläähhh säger ja bara.
FRAM MED BÄTTRE POLITIKER TACK!

Cap sa...

Demokratiskt och moraliskt förkastligt är detta då man i strid med Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna, filmat och spelat in minderåriga medlemmar och företrädare för partiet i privata situationer i deras hem, hotellrum och privata hytter.

Pseudonaja sa...

Moneyman: Nu är jag inte bara orolig för SD. Jag bekymrar mig för byggbranschen också. :)

Cap: Vi får hoppas att de minderåriga togs emot av sina föräldrar i hamnen, och att de fick bullar och varm choklad när de kom hem.

Förhör brukar polisen ta hand om, när man misstänker att något brottsligt har skett. Än så länge tror jag att tränga sig in i reporterns hytt ligger närmare brottslig verksamhet.

I själva verket är det ju ytterst genant för SD. Det har gått att nästla sig in långt upp i organisationen och dessutom har man fångats med brallorna nere.
Jag tänker då på de racistiska kommentarerna som hörs på banden. Det var ju just ett sånt parti som SD inte ville framstå som.
Därav mitt inlägg om människor som säger otroliga saker i mikrofoner.