måndag 13 april 2009

Min framtid

Jag har varit arbetslös i ungefär tre veckor. Jag har varit väldigt ineffektiv i mitt arbetssökande. Jag lallar runt i en värld, där jag hela tiden intalar mig att allt kommer att ordna sig. Det gör det ju säkert också men det vore nog bra om jag vidtog steg och mått för att det verkligen ska ordna sig.

I och för sig så gör jag ju det. Jag nätverkar, jag är involverad i ett spännande om än obetalt projekt och jag ska delta i ett tre dagar långt starta-eget-seminarium.

Jag önskar bara att jag visste redan nu vart det bär hän. Jag behöver lite tankero och jag behöver hitta en yrkes/karriäridentitet. Jag saknar att kunna berätta för människor som jag möter vad jag sysslar med på dagarna. Jag saknar att kunna dra roliga anekdoter från jobbet.

Jag vill sluta oroa mig.

3 kommentarer:

Howdy Sailor sa...

Min man har varit arbetslös sen 1 januari och går omkring i nåt slags rus samtidigt som han mumlar "Det ordnar sig nog". Så länge man är två om försörjningen och en fortfarande är i arbete har man dock ett försprång jämfört med de ensamstående som måste ut och söka jobb.

Ge inte upp utan sök allt, dels för att AF blir glad då, men framför allt för att det känns gott att kanske få komma på intervju eller åtminstone få ett brev från en möjlig arbetsgivare.

Lycka till och kram!

Pysseliten sa...

Jag börjar listan, så kan du väl ta över sedan:
1. Musikant (eller bloggtävlingssamordnare)
2. Programmerare (eller datanörd)
3. Bildredigerare (eller bloggare)
4. Underhållare (brorsa, granne eller bloggare)
5. Ordbajsare (eller bloggare)
6. Ordningsvakt (eller pappa)
7. Här ska du fortsätta ...

Jag känner ju inte dig annat än via bloggen så jag gissar ju bara vilt, men det är i alla fall min bild av vilka strängar du har på lyran. Kör hårt! Lycka till!

Mrs Li sa...

Vet du! Jag skulle inte tveka en sekund att anställa dig. Inte bara för att du är trevlig, begåvad och har humor (läs social kompetens med plusmeny) Jag är dessutom helt säker på att du skulle leverera det som är ditt uppdrag.

Så ditt trick blir att försöka få komma på så många intervjuer som möjligt så att dom får täffa dig.

Eller starta eget då eller vad det nu är för hyss som du har för dig.