måndag 6 april 2009

SD föredrar vit makt

Här kommer ännu en karamell ur struten märkt Sverigedemokraterna. Där här gången sjunger man vit maktmusik på sin partikryssning och partiledaren Jimmy Åkesson skrålar med.

Var fanns partistrategerna när de behövdes som bäst? (Antagligen på båten sjungandes om Palmemordet.) SDs försök att likna vilket parti som helst går väl så där just nu.

Frågan är om det påverkar väljarna. Ni som funderar på att rösta på SD, minns den här gamla, fina låten med Alan Parsons Project:

You lie down with dogs, you get up with fleas

2 kommentarer:

Nonsensakuten sa...

Kan inte fatta SD:s framgång. Alla som var med förr borde minnas hur SD på 80-talet var likställda med nazister, en ytterlighetsfraktion som alla med rätta ansåg fruktansvärt skrämmande.
Idag anses de plötsligt av vissa som varande ett salongsfähigt parti.
Ofattbart. Det var enklare förr; när SD var marginaliserade och Vänstern fortfarande skrev ut bokstaven K i partibeteckningen.
Man visste vad som var vad.
Xenofober, rasister, nazister och kommunister.
Idag skall alla eventuella misshagligheter tvättas bort eller skylas över. Ingen står för nånting.
Fp överger socialliberalismen, M stänger ute de mest hårdnackade kapitalisterna och hyllar kollektivavtalen, S vänder kappan efter vinden, helt utan kompass, C blir alltmer nyliberala, Mp går till sängs med betongssossarna och Kd tystar ner abortmotståndare.
Alla trängs de i mitten och de som var först med att en gång försvara mittens ideal (liberala partier) har lämnat någon slags walk over.
Hade jag suttit en nån soffa just nu, hade jag gjort som Westerberg; rest mig.
Om SD trots allt kommer in i riksdagen- vem reser sig ur valvakesoffan 2010?
Inte för att spotta på folkets röst, utan att markera sitt eget partis och sin egen ideologis starka avståndstagande...

Pseudonaja sa...

Det är just detta som gör det så festligt när gräsrötterna, som i SDs fall finns långt uppe i partitoppen, får komma till tals.
Jag tror att maktinnehav går före ideologi. Partier som tidigare förklarat att de omöjligen kan tänka sig stödjas av SD efter nästa val, vacklar nu när det ser ut som att SD kan komma in i Riksdagen och få vågmästarroll.