måndag 20 april 2009

Kisse ska dö!

Om du hyser en stor, villkorslös kärlek till katter så gör du klokt att sluta läsa här. (Det vet jag att du inte gör, så skit samma!)

Anklagad:
Fulkissen

Anklagelserna:
Fulkissen, som den okastrerade loppcirkus som han är, stått och jamat (läs skrikit) utanför mitt fönster vid ett flertal tillfällen.
Har sprayat ner buskar och andra växter i trädgården med urin.
Är på sannolika skäl misstänkt för att ha skitit i en av rabatterna. (Som bevis hävdar jag att min hund är löjligt intresserad av just den rabatten)
Har vid otaliga tillfällen spöat den timida (kastrerade) Sigge i grannhuset. (Alltså inte inne själva huset utan mer i anslutning till grannhuset. Sigge bor i grannhuset. Det är i skrivande stund oklart huruvida Sigge är döpt efter skådespelaren Sigge Fürst. Vi kan nog emellertid helt avfärda idén att Sigge Fürst har döpt Sigge. Det utförs inte så värst många kattdop i Sverige och det är föga troligt att Sigge Fürst hann med sånt mellan filmer och diverse teaterframträdanden. Visste ni förresten att Sigge Fürst var programledare för den då så populära Frukostklubben? Det vet nog varken Sigge eller Fulkissen.)

Jag yrkar på:
En hink med iskallt vatten som tippas över fridstöraren nästa gång han sjunger, pinkar eller slåss i min trädgård. Skulle någon av traktens alla jägare en gång för alla tröttna och tömma båda piporna i ett hagelgevär efter honom så skulle jag inte starta namninsamlingar mot det oprovocerade våldet.

6 kommentarer:

Raggoparden sa...

Fånga katten och ta med honom till en kattinsamling (läs katthem). Där kastrerar de honom medan de letar rätt på ägaren, och så gör du både katten och resten av världen en tjänst.
Okastrerade hankatter lever ett eländigt liv och dör oftast före ettochetthalvt år ålder.

Pseudonaja sa...

Du har så rätt och jag hade redan börjat skriva på eftermiddagens kompletterande inlägg när din kommentar kom.

Pysselitens karlslok sa...

En hink vatten? Ge den en hink snabbstelnande betong istället.

Pseudonaja sa...

Karlsloken: Det är en intressant tanke. :)

Pysseliten sa...

Om det är en prejudiserande (heter det så?) dom, är jag nog böjd att hålla med Karlsloken.
Fast å andra sidan är jag en inbiten kattälskare, så Raggopardens idé är nog ändå bäst.

Michadelica sa...

Mammas katt är också rejält trakasserad av en fulkisse. Den fulkissen är också röd. Är det nåt särskilt bråkstakigt över röda katter?

Vi ska iaf försöka fånga in den fulkissen och köra den till veterinären för en liten "sömnspruta", det är det snällaste alternativet när det gäller dylika fulkissar även om det kostar en liten slant. (Och ja, jag är tveklöst en kattälskare, trots att jag vill döda fulkissen.)