måndag 20 april 2009

Det är synd om Fulkissen

Förmiddagens inlägg var med avsikt lite tillspetsat och provokativt. I verkligheten så är ju allt inte svart och vitt. Inte sällan är saker och ting lite mer komplicerade också.
Djur är djur. De är inte onda eller elaka. Man bör akta sig för att överföra mänskliga egenskaper på djur.

Fulkatten befinner sig någonstans i gråzonen mellan att vara tamkatt och vildkatt. Eftersom han har gott hull så är det någon som sätter ut mat åt honom.
Dock är det osäkert om han har någon mysig korg att sova i på nätterna. Vad som får mig att tro att han inte har någonstans att bo är att det där med veterinärbesök är inte ingen som verkar ordna för honom. Han är alltså inte kastrerad och när jag kom nära nog för att knäppa några bilder för ett par månader sedan så såg han ut så här:

Typiska skador efter slagsmål

Öronskabb

Det är alltså de som ger den här katten mat utan att ta ansvar fullt ut, som bör ha en hink vatten över sig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det skulle med andra ord vara en vänlig handling att skjuta den. Alternativet att fågna in den och ta den till ett katthem (dom hjälper väl till med infångande?) är ju mycket trevligare dock!

Pysselitens karlslok sa...

Aha, en hink betong över den ansvariga människan.

Mrs Li sa...

Katthem verkar vara överfulla med hemlösa katter.

Jag tycker att alla kattägare ska kastrera sina älsklingar. Vi behöver inte fler katter. Vi behöver ta hand om dom som finns.

Så jag röstar för ett samtal till närmsta katthem. Dom hämtar den om katten och du har tur. Annars så klarar nog den kraken inte en vinter till, kanske inte ens sommaren. Den ser inte frisk ut.

Och betong på "kattägeren" som inte tar ansvar.

Michadelica sa...

Det tråkiga är att den dagen den slappa "ägaren" (för det är ganska troligt att det finns någon som räknar katten som "sin"... "Ja, han får ju mat och han får sova i lagår'n, han är så snäll sååå... men han är ju borta flera dagar i sträck så här på våren!") märker att katten troligen inte kommer tillbaka ("Ja det är ju så med katter.. de gör ju som de vill och den har väl blivit överkörd eller någe...") kommer att skaffa en ny liten kattunge (japp, 8 v max) som kommer att släppas vind för våg och bli en ny fulkisse, okastrerad och traktens slagskämpe. :( De borde läsa senaste uppdaterade djurskyddslagen som tar upp detaljer kring bl a katthållning. En katt får inte vara utan tillsyn minst 1 gång/dygn, de får inte skiljas från mamma och syskon för 12 v ålder. Osv osv.

(Sorry för "propagandan", men om folk följde lagen och tog hand om sina djur så skulle det inte finnas riktigt lika många "fulkissar". Massor med bra info finns på www.katter.nu för den som är intresserad. Om du tycker det blev för mycket med länken och allt får du radera mitt inlägg, Pseudo.)