onsdag 2 april 2008

Sömnproblem

På radio och i tidningarna varnas nu för att unga män/äldre pojkar skaffat sig knepiga sömnvanor, som i längden är mycket skadliga:

"De här killarna är makabert sömnstörda. De kan sova 12-15 timmar och sedan vara vakna ett dygn eller två. Det värsta är att vi har så svårt att hjälpa dem", säger Jan Hedner sömnforskare vid Sahlgrenska Akademin.

Makabert sömnstörda är ett smått roligt uttryck. Han kunde ju ha sagt mycket sömnstörda eller oroande sömnstörda. Istället så drämmer han till med makabert sömnstörda.


Jag är böjd att hålla med om att detta är ett problem. Jag hittade denna bild från ett Linux-konvent i USA. Klicka gärna för större bild! :-)
Vi ser här ett gäng gossar som gillar att sitta vid sina datorer. Ordet nörd far genom mitt huvud. En inte alltför vågad gissning är att dom alla är singel och kommer att förbli så ett bra tag.
Vi får också anta att dessa killar är i riskgruppen att bli makabert sömnstörda.
Den roligast figuren av dom alla hittar vi dock längst till höger. Sitter han på en pall eller har han hasat sig upp och satt sig på ett bord? Långt hår och stort skägg är i sig en rolig kombination, men det stannar ju inte vid det: Han har en propellermössa! Lysande! Den där gubben har ju gått från tönt till att vara väldigt cool.
Samtidigt är han ett varnande exempel: Sov på nätterna, ungdomar, och låt bli Linux! Annars kommer ni en dag att loda runt med en propellermössa på huvudet!

Inga kommentarer: