tisdag 1 april 2008

Robban kommer ut

För att spinna vidare på temat homosexualitet så kan jag inte låta bli att skriva några rader om metal-ikonen Rob Halford.
I mitten av 70-talet dök det upp ett engelskt band med en karismatisk sångare. Bandet hette Judas Priest och spelade heavy metal. Sångaren var just Rob Halford och han klädde sig på scen i läder och nitar. En hel värld av hårdrockare tog efter och i decennier har läder och nitar varit lika naturliga attribut som ylande gitarrer och dubbla baskaggar. Många ser nog hårdrocken som väldigt manlig också, eftersom utövare såväl som fans i huvudsak är killar.

Det lustiga i kråksången är att 1998 kom Rob Halford ut som gay. Han berättade samtidigt att han hade snott sin klädstil från gayklubbar i Hamburg och London. Säkert hade någon gjort kopplingen tidigare, men nu tvingades man i hårdrockskretsar att konstatera att man klädde sig likadant som läderbögar.
Det togs med en axelryckning och alla är överens om att Rob Halford fortfarande är den hårdaste hårdrocksångaren av dom alla.

Inga kommentarer: