onsdag 6 februari 2008

Internet Explorer

Bland folk i branschen så är det ju kutym att dissa Microsoft. Deras operativsystem suger, Office suger och så vidare. Naturligtvis ska man inte använda Internet Explorer heller. Det är Firefox som gäller. Lustigt, för några år sedan så var rebellernas browser Opera och ytterligare några år tidigare var det Netskräp. Var man en riktig bad boy så körde man Netskräp på en Mac!
Vare sig ni gillar det eller ej så består Internet Explorers dominans. Det har varit så ganska länge och det kommer förmodligen fortsätta att vara så.

Därför vill jag inte höra folk här i utvecklingsgruppen muttra om Firefox så fort som något ska göras. En brutalt stor majoritet här på Företaget använder Microsoft Internet Explorer. Skulle man fråga runt så skulle förmodligen de flesta inte veta vad Firefox är. Vår beställare har som krav att det vi gör ska se snyggt ut med Microsofts webbläsare och inget annat. Sluta att gny om ert jäkla Firefox!



Den här bilden har ju varit i omlopp ett tag men den får mig fortfarande att le. Större delen av killarna ser ut som att de är med i ett countryband. Det är bara lille Bill Gates som sticker ut en aning. Han verkar vara mer gosse än man fortfarande. Målbrottet var antagligen inte ett alltför avlägset minne.
Tjejerna, jo titta noga, det är två tjejer med. Kanske ingen som man skulle dejta. Förmodligen superduktiga programmerare.

Här är föresten en länk till ett bra och balanserat inlägg om Microsoft i Macworlds forum av alla ställen.

Inga kommentarer: