tisdag 28 juli 2009

Pride för vem?

Någon i en annan blogg, vilken kommer minns jag inte, skrev att det var tveksamt på vilket sätt det kunde hjälpa homosexuella i Litauen om homosexuella i Stockholm står på lastbilsflak och visar upp sina piercade bröstvårtor.
Det är en intressant och provocerande tanke: Att Pride skulle vara kontraproduktivt. Är Prides numera enda egentliga funktion är att vara en gatufest bland alla andra. Att sprida evangeliet till Syd- och Östeuropa kanske inte låter sig göras med lite västlig frigjordhet?
Vad tror ni?

På tal om evangeliet så förstår jag inte varför katolska kyrkan har så mycket mot homosexuella. Deras präster har ju sodomerat korgossar på samtliga kontinenter sedan långt tillbaka.
Oj, skrev jag det som jag tänkte? Ja, det gjorde jag visst.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Nja, jag tror ju inte heller att visa upp piercade bröstvårtor på lastbilsflak gör något alls för att omvända homofober varken i östeuropa, amerikas söder eller i präktiga Sverige. Har ingen aning om det är syftet heller.

Fast när jag tänker efter lite inser jag att jag kanske har fel. Genom att visa att man får vara precis hur "fjollig" man vill i en demokrati kanske man påverkar?

För övrigt undrar jag om det där lastbilsflaket tillhörde Pridefestivalen eller om det var ett försenat gäng studenter?

;-)

Pseudonaja sa...

Jag tycker att det verkar hur roligt som helst att åka lastbilsflak. Teaterapa som jag är skulle jag inte backa. Enda hindret är kanske då min läggning.
Dock tror jag inte att man förändrar världen.

Anonym sa...

Jag skulle gärna åka lastbilsflak.
Heltäckt och så skulle jag äta försvarets ärtsoppa direkt ur burken med sked medan gamla band med Major Albrecht:s kommandon ekade i hörlurarna.

Men inte åker jag under Pride.

Jag tycker texten om prästerna i Katolska Kyrkan vara ganska billig som poäng.

Men det är kanske lättare än att jämföra med de pedofiler som i större grad utnyttjat unga pojkar på allmänna wc.

Pseudonaja sa...

FVHC: Ärtsoppa är gott!
Ja det är en billig poäng. Samtidigt kändes den smått relevant eftersom katolska och ortodoxa kyrkan är stark i de länder med långt till nästa Pride-parad. Dubbelmoral?
Pedofiler är lika vidriga vare sig de verkar i kyrkorummet eller annorstädes.
Välkommen till min blogg förresten! :)

Anonym sa...

Fast Pride handlar mycket litet om att åka lastbilsflak och visa upp sig. Pride pågår under en vecka och paraden (då folk klär ut sig och har KUL!!) i tre timmar av denna vecka. Övrig tid är fullspäckad med massor av seminarier, utställningar, debatter, intervjuer et.c. Pride är inte en av alla gatufester, men tyvärr väljer media att spegla Pride nästan enbart under paraden och bidrar tyvärr därmed också att uprätthålla fördomar om hbt-personer och den s.k. homolobbyn som kyrkor och media älskar att referera till, men som jag som homo inte har en aning pom vilka de är ; )

Comvidare sa...

Jag skulle kommentera inlägget, men såg att Majoy redan skrivit det jag ville säga. Bra sagt Majoy!

Och Pseudonaja, din läggning är inte ett hinder för att delta i paraden. Du kan vara hetro och ändå vilja stödja alla människors lika värde. Så ses vi på Pride?

Pseudonaja sa...

Majoy: Kanske har Pride problem med mediebilden? Hur bra är man själva på att nå ut med hela programmet och hur gärna vill media enbart rapportera om paraden?
Homolobbyn... Jag tror mer på jultomten än homolobbyns existens. :)

Comvidare: Jag tror att du vet precis var jag står i den frågan, så svaret är att om vi båda befinner oss i Stockholm samtidigt som Pride går av stapeln så har du dig en dejt! ;)

Tesa sa...

Ojojoj... ibland är du farligt nära att bli omskuren misstänker jag... ;)

Pseudonaja sa...

Tesa: Äsch inte då! :)