lördag 11 juli 2009

Ingen respekt i Midsomer


Här hemma följer vi troget Morden i Midsomer. Som jag skrev förra sommaren har vi dessutom som tradition att äta scones och dricka te framför tv:n när det sänds.
Jag tycker att årets avsnitt håller ganska hög kvalitet och det är synd att det bara är ett avsnitt kvar. Är det någon som vet varför det bara är fyra episoder i år? I vanliga fall brukar det väl vara sex stycken?

Något som har förvånat mig genom alla år som folk har tagits av daga i parti och minut i grevskapet Midsomer är hur respektlösa engelsmän är när polisen vill förhöra sig (och dem) om ett och annat. Barnaby och hans side-kicks tvingas ofta småspringa efter folk in i växthus, ut på åkrar och in i ladugårdar för att få svar på viktiga frågor såsom "Var befann ni er när Mr Baxter fick en yxa i bakhuvudet?" eller "Hade miss Smith skrivit ett testamente innan sitt plötsliga frånfälle?"
Om polisen hade tilltalat mig så hade jag släppt allt jag hade för händer. Hade polisen velat prata med mig om ett mord så hade jag inte promenerat in i en antikaffär och tvingat konstapeln att lufsa efter mig.

En sak som stör mig betydligt mer är att Barnaby numera rattar en Volvo. Det är fanimej lågt. Det är som att hänga en leksaksbanjo om halsen på Eric Clapton eller som att servera partygrillare med bröd på Nobelmiddagen. Skärpning!

Översättar-Helena skriver roligt om vem som i själva verket ligger bakom samtliga mord i Midsomer.

5 kommentarer:

Översättarhelena sa...

Å, vad trevligt med scones och te till Morden. Det ska jag också införa!

Ullah sa...

Jag skulle också gärna införa det, om det inte vore så att jag bestämt mig för att inte titta på fler avsnitt.

Pseudonaja sa...

Ullah: Har du tröttnat på meningslöst våld i lantlig miljö?

Ullah sa...

Nej, jag är liksom du trött på hur oartiga folk är när de blir förhörda.

Howdy Sailor sa...

Jag såg en säsong och orkade inte med mer. Nu säger jag att det är för fyrtiotalister, men jag vet ju förstås att jag har fel.