onsdag 29 juli 2009

Meet the meat


Va? Vadå jag kan inte ligga här? Jasså där, ett par familjepack blandfärs och en stor kartong med karrébitar. Tänk, jag märkte inte ens att ni la dom där. Än sen, förresten? Vad bryr jag mig om sånt? Jag har ju slutat att äta kött. Det är synd om djuren. Nej tacka vet jag en fräsch sallad. Vet ni hur mycket bättre man mår av vegetabilisk kost? Man får en härlig massa energi och gott smakar det också. Ta en morot, vetja! Att inte ni tar varsin kopp kaffe och går in och sätter er i vardagsrummet och tar det lugnt. Eller ännu bättre, gå ut i trädgården! Jag tror att det håller upp nu. Stäng dörren noga om er så att… så att det inte kommer in några getingar. Nej jag vet, det är ingen getingsommar men man vet aldrig. Givetvis är animalieprodukterna i säkra tassar. Inget kommer att hända dom under min vakt. Inte en sena kommer att krökas så länge ligger här. Ut med er nu!

2 kommentarer:

Möckan sa...

Kom inte ihåg detaljerna riktigt, men får några år sedan i en ekonomisk svacka kom svärföräldrarna med några kassar mat. Av någon anledning blev de stående på köksgolvet. Åkte till jobbet, men halvvägs slog det mej, HUNDEN!!

Åkte hem och hittade det mesta av maten massakrerad i hundens säng. Köttbullar, fläskfilé, kotletter mm. Allt i en mysig röra med gladpack och plasttråg. En övermätt hund tittade skamset på mej och rapade. Kul minne nu, men trist då.

Pseudonaja sa...

Ett par gånger har jag ställt skräppåsar innanför dörren med tanken att de ska slängas nästa gång jag går ut. Istället har jag gett mig väg utan att ta med mig påsen. Sedan när jag kommer hem igen så är innehållet spritt över större delen av bottenvåningen och hunden kommer inte och hälsar på mig som han annars brukar göra...

Lämnar man påsarna på utsidan så är det skatorna som sprider innehåller i halva trädgården. Med andra ord: Här måste man vara noga med att ta soporna direkt till soptunnan.