torsdag 13 november 2008

Won’t get fooled again?

Det är lagom när ytterkläderna ska på som 5-åringen säger: "Pappa, jag mår inte riktigt bra."
När jag frågar vad problemet är så säger hon: "Magen, det gör liksom lite ont och så mår jag illa." För att understryka allvaret så tillägger hon: "Och halsen – jag har ont i halsen."

Vis av bluffen som hon drog i våras så lutar jag mig fram och ger henne en puss på pannan, (Det är så jag snabbkollar hennes temp), och minsann känns hon inte lite varm.
Jag kapitulerar, ringer till dagis och meddelar att vi inte kommer och ringer till jobbet för att tala om att jag är hemma med sjukt barn.

Jag plockar fram frukost åt 2-åringen och mig. Mest för sakens skull så frågar jag 5-åringen om hon vill ha något. Istället för det väntade nejet kommer en stor och ingående frukostbeställning och sedan äter hon som en häst.
Efter maten busar hon runt ordentligt med lillasyster och jag känner mig duktigt blåst - igen. Jag påminner henne om den svåra sjukdomen som plågat henne tidigare på morgonen. Hon tar hela 30 minuters paus från lekandet för att ligga på soffan med ett lätt plågat ansiktsuttryck. Sedan kan hon inte hålla sig längre utan lekar vidare.

Till lunch äter hon fler plättar än jag och sedan efter en kort stunds dvd-tittande är det dags att leka tafatt med 2-åringen.

Har jag lärt mig något nu? Jag hoppas det.


Här är the Who med Won’t get fooled again.

11 kommentarer:

Sangvinisk sa...

:)
Visst är dom underbara.
Jag tror hon kommer att lyckas en gång till...

linda sa...

men coola lilla busungen!

IA sa...

Hi Hi...!! Åh jag kan än idag komma ihåg vilka trix man försökte sig på när man bara inte kände för att åka iväg på morgonen ;)
Grattis till en finurlig tjej! Hur ska du takla henne som tonåring? ;)

Howdy Sailor sa...

Det verkar som att den lilla damen har dresserat sin pappa väl. Se det från den goda sidan: Hon blir nog ledare en vacker dag.

Pysseliten sa...

Håhå, ränderna sitter i...hon var välan hungrig helt enkelt! Bravo!

Den dag du skickar ett barn till skolan i tron att du blir lurad och senare samma dag blir uppringd av skolan för att barnet har hög feber, då kommer du ha glömt den här dagen. Jag lovar, det är värre!

MissMythos sa...

Låter som en liten hypokondriker bara...;-)
känner igen mig

:-)
ibland behöver man lite extra uppmärksamhet för att känna sig bra igen...

Pseudonaja sa...

Min äldsta dotter är en stenhård förhandlare och vinner redan diskussioner där hemma. Hon kommer blir svår i tonåren...
Som vuxen kommer hon vara omöjlig att prata omkull...

Pysseliten sa...

En blivande stadsminister kanske?

Ullah sa...

Det låter lovande. Heja dottern!

Lady Stalker sa...

Haha, kan inte låta bli att garva. F'låt! ;-) Hörru, nu måste du anta min utmaning ...

Trevlig helg!

Comvidare sa...

Det kanske är så att hon bara behövde en ledig dag. Lite gammal hederlig skolk. Kom inte och säg att pappan inte skolkat han också! Det är bara det att när man är liten så måste man involvera hela familjen....Kollektivt skolk!

Ps. Jag ler, myser och känner igen mig. Ds.