måndag 3 november 2008

Ofrivilligt ful i mun

Efter en jordenruntresa 1990 återvände jag till mitt gamla extrajobb. Egentligen var dealen att om man skulle få extratimmar under lågsäsong så var man tvungen att arbeta på högsäsongen innan, dvs sommaren. Just denna sommar hade jag som sagt inte varit hemma. Kanske var det därför som min chef skickade mig till sin chef för någon sorts godkännande.

Jag kom upp på hennes kontor och med kaffemugg i handen fick jag berätta lite om vad jag skulle syssla med i Göteborg den närmaste tiden. (Jag skulle plugga.)
Sedan pratade vi naturligtvis jobb en stund.

När jag sedan, uppenbarligen med en imaginär OK-stämpel i pannan, på väg ut från hennes rum får frågan: "Du drar väl inte iväg på någon långresa snart igen?" så säger jag en av de dummaste saker som jag sagt i jobbsammanhang.

– Nej, nu blir det ingen resning på ett tag!

Om hon hörde vad jag sa så kommenterade hon inte det. Själv hade jag velat dunka huvudet i väggen i hissen på väg därifrån.

Sju år senare var vi båda i Sollefteå för att utbilda folk på ett callcenter. På hotellet tog vi några öl på kvällen och då kände jag till sist att jag vågade fråga om den där resningen. Givetvis hade hon inget som helst minne av min felsägning. Hon skrattade dock och hämtade mer att dricka åt oss.

5 kommentarer:

Ullah sa...

Nu har jag gått som katten kring het gröt här i kommentatorsbåset. Så farlig felsägning var det väl inte? Du kan mer än så, har du ju visat oss! Särskilt i tandläkarstolen.

Pseudonaja sa...

Men detta var ju på riktigt. Live, liksom. Jag sa ju på ren svenska till min chef att jag inte skulle få stånd på ett tag.

Det var ju dessutom en lögn... :-p

Howdy Sailor sa...

Jag har sagt "Nice tail" till en chef som hade snygg slips. Och så har jag sagt "Ladies och genitals" på ett bröllopstal efter att ha LOVAT mig själv att inte säga det.

Ullah sa...

Hon brydde sig väl inte om dina "resningar", och tänkte att du med det menade att du skulle hålla dig lugn och inte ge du ut på några som helst eskapader? Det låter kanske bra för en chef. Men förmodligen hörde hon inte ens felsägningen. Vilket inte på något sätt förminskar din ilska mot dig själv.

Lady Stalker sa...

Äsch, den felsägningen hade i alla fall jag varit för dum (eller godtrogen) för att fatta.

Kul att ni kunde garva åt det efteråt.