tisdag 16 juni 2009

Mr. Anderson's gone missing

Just nu är allt väldigt förvirrat. Jag låg för en stund sedan på soffan; trött, småsur och i total avsaknad av lust att resa mig upp och göra något vettigt. Jag var istället fast besluten att ligga en stund till och titta på åtminstone den första halvtimmen av Matrix på TV6.

Javisst, den har gått på tv nästan lika många gånger som Fyra bröllop och en begravning, men jag har faktiskt bara sett den en gång.
Jag fascinerades av idén att allt som vi upplever bara är en illusion. Jag fascinerades inte av Keanu Reeves. Han är en träbock. Jag fascinerades av Hugo Weaving. Han är skitbra. Han är helt fantastisk i The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert.

Förvåningen är stor när filmen drar igång och det inte är Matrix. Det är Get Carter istället. Ja, den med Sylvester Stallone. Kom tillbaka Keanu, allt är förlåtet!
Jag bläddrar i tv-bilagan. Jodå, det ska vara Matrix. Lik förbannat är det Sylvester som stolpar runt i min tv. Irriterat sträcker jag min efter iPhonen och surfar in på tv6.se: "Just nu på TV6: Matrix".

Jamen vad tusan!

Det värsta är inte att jag inte får se Hugo som Agent Smith. Det värsta är att detta är och kommer att förbli ett fullständigt mysterium. Det lär ju inte vara så att det i morgondagens tidning kommer att finnas braskande rubriker i stil med: ”TV6 visade fel film – Klagomurens växel kollapsade.” Det här är inte riktigt som om SVT1 skulle sända en dokumentär om finsk tango istället för Allsång på Skansen.

Jag kommer i tid och evighet undra vad som fick TV6 att visa fel film den 16 juni 2009.

Dessutom hade jag gärna sett lite Matrix nu…

TV6 = Anus

4 kommentarer:

Nonsensakuten sa...

Kvällstidningsrubrik: Hetlevrad bloggare liknar tv-kanal vid ett anus.
Klockren!

Johnny sa...

Precis som du hade jag bänkat mig för en första halvtimme av filmen. Jag har sett den ett gäng gånger, men oftast har jag missat första halvtimmen. Den där Sylvester-filmen är verkligen usel.

Pysselitens karlslok sa...

Vi hade alla i familjen bänkat oss för att se Matrix. Vi såg alla 2:an härom veckan och smålymlarna har aldrig sett 1:an så dom blev mer än vanligt förvirrade. Och när man som vuxen och erfaren Matrix-tittare skulle försöka förklara hur allt hängde ihop så kom man snart till insikt om att man nog borde se om 1:an.

Ikväll ska tv6 visa Matrix- reloded. Undrar vilken film dom kommer att visa då? Get Shorty?

Mrs Li sa...

Ha ha ha!
Jag såg Matrix igår. Jag kan äta Matrix till fukost och snorta den till lunch när jag behöver.

Det är en bra saga.

Fast dom sänder den på anuskanalen.