tisdag 29 september 2009

Att få en pojke

Att vi skulle få en son fanns inte på kartan; i alla fall inte på min karta. Vi gör ju bara tjejer, tänkte jag. Jag var övertygad till 95 % att bebisen skulle vara ännu en fantastisk flicka.

Ibland funderade jag på hur det skulle bli om tre flickor tillsammans med sin mamma om 12-13 år prickade in samma vecka för PMS. Vart skulle jag ta vägen då? Minst lika illa vore ju om de tog varsin vecka istället. Alltid någon skulle ha något svart i blicken och ryta åt en oprovocerat.

Och blev det en pojke. Förutom allt annat som det innebär att vara med på en förlossning så kom det verkligen som en chock, när jag såg vad det var; att istället för det förväntade ståtade den här bebisen med en ordenlig pung och tillhörande snopp. Milda makter!

Fortfarande lite i chock stod jag förvirrad vid skötbordet vid första blöjbytet. Åt vilket håll skulle jag vika snoppen? Om du inte vill att han ska kissa ner tröjan så vik ner snoppen, tipsade barnmorskan.
Så dumt av mig. Det visste jag ju egentligen. Jag vet ju hur jag själv funkar även om jag inte kissar på mig, men jag är så inkörd på den andra modellen; den där man inte behöver vika något alls.

Givetvis har jag sedan dess drabbats av ett par kissattentat. Den där mickelidicken han har vaknar plötsligt till liv under blöjbytet och sprejar ner både killen och skötbordet. Igår lyckades han till och med att kissa sig själv i örat. Imponerande!
Nu lägger jag en tvättlapp över detta rastlösa organ för att inte råka ut för fler urinförsåt.

Annars är han löjligt snäll. Han sover, äter och gör i blöjan. Mellan de olika aktiviteterna är det lugnt och stilla. Hans storasystrar, speciellt 6-åringen, levde rövare. Å andra sidan kanske vi ser lugnet före stormen…

5 kommentarer:

Michadelica sa...

Jag har världens bästa tips för dig! http://www.bzzagent.com/ap/ApHome.do?action=framedetail&ident=peepee-tipi-s
(Förut hade de även en julversion - en liten tomteluva.) =D

Susjos sa...

Underbart! Han kommer att bli världens snällaste pojke:)
Jag vet,jag har två stycken,numera med basröst och skäggväxt :)

Potatishäxan sa...

Vår tjej levde rövare som bebis men blev en lugn och sansad flicka. Inga skåpspärrar behövdes, ingen sele i vagnen. Sonen var en drömbebis som sov, åt, gjorde i blöjan och däremellan betraktade han lugnt omvärlden. Tills han blev sådär ett år. Sen förvandlades han till Emil i kvadrat. Vi fick barnsäkra köket och vi förstod äntligen varför det fanns fempunktsbälten i barnvagnen! Men nu är han 3,5 och har hittat en ganska bra rytm. Ha det så bra!

Mrs Li sa...

Om du har tur levar han lite rövare också ;)

Det är fint att läsa om dina första dagar med din son.

Det väcker minnen. Och känns varmt och hoppfyllt!

Ha det så gott och njut lite mellan blöjbytena ;)

Pysseliten sa...

Vad mysigt med en liten och två (tre?) underbara tjejer, en verklig rikedom i livet! Karlsolken kan allt känna sig ensam i vår familj med fyra mellan varven PMS-störda tjejer.