fredag 29 maj 2009

iPhone igen

Jag tänkte svara lite på Pysseliten och Tesas kommentarer till mitt inlägg om iPhone häromdagen.

Pysseliten sade: Men du kan svinga den som ett lasersvärd och få den att låta som ett samtidigt!
Jag funderade länge på vad du sa och bestämde mig till sist för att pröva. Nej, den lät inget alls och jag kände mig väldigt fjantig.
Sedan så läste jag att man skulle ladda ner funktionen. Visst hade det varit roligt annars om det hade varit en standard feature men inte mms?

Tesa sade så här: Nu ska jag vara lite tyken och säga så här: Köper man en iPhone bör man ha läst på innan varför man vill ha en. Och då hade du inte kunnat undgå att mms-funktionen saknas. ;)
Men nu talar du till en kille som gör spontaninköp. Jag hade kollat lite vad som fanns, men inte haft en tanke på att försäkra mig om att det skulle gå att skicka mms.

Igår lärde jag mig ett nytt ord. Jag befann mig på Media Markt för att köpa ett skyddande fodral till min fina telefon. Jag kom också på att jag borde ha en ”penna” för att kunna skriva på telefonen. Mina ändå ganska små fingrar tenderar att trycka ner fel bokstav, när jag ska skriva något.
Säljaren förklarade att en mobilpenna heter Stylus: ”Du kan kolla där borta!”
Jag gick bort till hyllan och stod en stund och tittade efter Apples logga. Det syntes inte till. Jag borde ha sökt vidare i en annan affär eller på nätet.
Det hade ju å andra sidan inte varit jag. Istället valde jag ett set om tre stylus, som såg nätta och behändiga ut. Att det stod SonyEricsson G700 på förpackningen avskräckte inte mig. Det måste ju vara samma teknologi så det funkar nog ändå.

Nej, det funkar inte alls. Det är inte i närheten av att funka. Jag har betalat 199 kr för tre oanvändbara stylusar.
Den dumme och hans pengar går snart skilda vägar.

6 kommentarer:

Pysseliten sa...

*ler* igenkännande, men hävdar högröstat (du hör va?), "Det skulle aaaldrig hända mig!" Hrmf!
Stylus, förresten, det låter nästan otekniskt, en bohemisk/konstnärlig attiralj.

Pysselitens karlslok sa...

Nu måste jag ge dej lite stöd, Pseudo. Det är så jättesjälvklart att alla telefoner har MMS så jag hade inte tittat efter det. Det kom som en smärre chock att höra att Ifån inte har MMS. Nu gör det inget, jag sitter inte fast i MMS-träsket, men det är lika självklart att en telefon har MMS som att den har display, tangentbord och går att ringa med.

Tesa sa...

Nej men det är däremot väldigt vanligt att man köper en iPhone för att alla andra har en! Då glömmer man att kolla en sån sak som mms, för det är en av de saker iPhone är mest känt för! Taskigaste mobilkameran som går att uppbringa på en ny mobil... samt avsaknad av mms.
Och att den tidigare bara funkade ihop med Telia förut fick några känna på...

Pseudonaja sa...

Jag tyckte att det verkade vara en rolig telefon och köpte den på impuls. Ingen annan i bekantskretsen har en.
Jag är faktiskt mycket nöjd med den. Jag skriver detta på min iPhone.

John Eje Thelin sa...

Lugn. MMS-funktionen kommer med 3.0-uppdateringen om några veckor. Då låses även Bluetoothfunktionen upp, vad jag förstår (den är begränsad som tusan just nu).

Och eftersom iPhonen använder hudens förmåga att leda ström så funkar ingen stylus (och då blir det ändå svårt att göra tvåfingerkommandon, så det är rätt meningslöst i längden).

Det finns mycket att klaga på med iPhonen, men det finns trots detta ingen seriös konkurrent vad det gäller de saker den gör bra.

Pseudonaja sa...

John: Det låter bra att mms kommer att fungera snart. Det finns faktiskt stylus till iPhone (Se bilden), men givetvis funkar inte zoomgreppet.