torsdag 11 februari 2010

Dra den valsen för någon annan!

Som jag tidigare bloggat om dansar min äldsta dotter, och numera också min yngsta dotter, folkdans. Det är ett övningstillfälle i veckan uppe på församlingshemmet. Flickorna och jag går dit, jag sätter mig i "vuxenrummet", där det brukar bjudas på kaffe och lite roligt skvaller, och flickorna går i stora salen och dansar. 45 minuter senare kommer de ut rosiga om kinderna och är uppspelta och glada efter kvällens bravader på dansgolvet. Ett par gånger per termin är det uppvisning till glädje för oss och våra föräldrar.

Vid något tillfälle blev jag ombedd att lämna min emailadress ”så att vi snabbt och lätt kan få ut information”. Kort därefter dök vårprogrammet upp i min inbox. Så långt allt väl.

Nu lägger dock dansföreningen in en högre växel, eller för att tala dansspråk: Man går från slowfox till quickstep. Om vi översätter detta till internetspråk så blir det: Man har börjat att spamma.
I dag kom nämligen ett mail med reklam för diverse aktiviteter med det gemensamt att det inte har ett dugg att göra med mina tösers dansande.

Man lockar med danskväll i en bygdegård en fredagskväll med start 19.00 till det facila priset 100 kr och då ingår även förtäring.

Har jag möjlighet så kan jag bege mig till Falkenberg en dag i slutet av månaden för en kurs i uppställningsdanser för endast 50kr inklusive kaffe. Ja, ni noterade säkert pluralformen. Det handlar alltså om danser och inte bara en dans, vilket hade räckt alldeles utmärkt för mig. Antagligen kommer detta att genomföras enligt principen att så fort man börjar få en aning vad tusan vi håller på med, så kommer någon med nyckelharpa och knätofsar hojta: ”Nu måste vi gå vidare till nästa dans om vi ska hinna med alla sju innan kvällen!”

Sist men inte minst: Fiolkurs! Vi träffas en dag i mars mellan 10-15.30 med avbrott för fika. Det står just inget om förkunskaper; bara att man ska ta med anteckningsmaterial, inspelningsutrustning, lunch och fiol!
Jag fastnar lite extra för påståendet: ”Själva hantverket i fiolspelandet är något man inte kan smita ifrån.”
Visst nickar man instämmande när man läser en sån sak?

Hur många av er hänger på?

6 kommentarer:

Nonsensakuten sa...

Nyckelharpa däremot är lite sexigt (tänk en ung Åsa Jinder).

Anonym sa...

Huij, känner igen det där symptomet... det sprider sig som exem och man vill bara ha en salva som tar bort spamet (läs svamlet).

Pseudonaja sa...

Nonsesakuten: Det finns en kille här på bygden som spelar nyckelharpa. Ska jag se om jag kan fixa hans nummer?

paljettenq: Snart vill dom säkert sälja Viagra till mig...

Mrs Li sa...

Jag väntar nog tills dom erbjuder kurser i harpa.

Ullah sa...

Quickstep tycker jag är så käckt! Det skulle jag vilja kunna. Skulle väl orka fem sekunder.
(Är det samma gamla församlingshem som förr i tiden?)

Pseudonaja sa...

Ullah: Jag tycker församlingshemmet verkar vara relativt nybyggt.