söndag 2 augusti 2009

Lost

Vi är i Skåne. Idag har vi besökt Österlen. Det har varit en mycket fin dag. Det är emellertid en sak som jag måste påpeka:

Tjejer kan inte läsa karta.

Jag säger det igen:

Tjejer kan inte läsa karta.

9 kommentarer:

Malin sa...

Ssss. Jag klår vilken kille som helst på kartläsning, med förbundna ögon och baklänges. Fördomar, bara ;-)

Potatishäxan sa...

Hmmmm... jag är skitbra på att läsa karta. Om jag inte håller den upp och ner förstås. Eller pratar väldigt mycket. Har ju hänt att jag kört flera mil fel i Dalarna och försökt övertyga alla i bilen om att "riksvägarna är så små här uppe"...

Tesa sa...

Hahaha, garvar som f-n här! Pär hackade nämligen ned mig i småbitar när vi var i Dublin för att jag "läste kartan fel" hela tiden!

(att jag klarat mig ett helt år och hittat runt i både Göteborg och Stockholm helt själv med hjälp av karta räknas inte längre när en man är med och läser karta. Då har kvinnan tydligen noll sinne för kartläsning helt plötsligt, fast det vägrar ni ju höra på. ;) )

Till slut köpte Pär en bok han hittade:
"Why men don't listen and women can't read maps"

:D

Kristina af Knusselbo sa...

Nä nu måste jag få be att protestera! Jag har kartläst mig och mannen kors och tvärs genom England flera resor i flera år. Åkt fel? Kan räknas på ena handens fingrar. Och då beror det mest på missförstånd i kommunikationen oss emellan.

Mrs Li sa...

Om jag somnar och inte läser kartan kör min man fel, alltid. Typ åtta mil fel... På riktigt.

Och killar kan inte fråga om vägen....

Eller?

;)

Michadelica sa...

Jag har bättre lokalsinne än de flesta jag känner, hittar oftast utan karta så jag behöööver inte vara bra på kartläsning.

Oavsett så är karlar dåliga på att följa instruktioner (och läsa manualer osv) så då spelar det ingen roll hur duktig kartläsaren än är. (Och vadå generalisera? Jag?!? =))

Anonym sa...

Läsa och tolka kartor är heeeeelt olika saker :)

Pysselitens karlslok sa...

Jag väntar fortfarande med spänning på att för första gången i mitt liv träffa en person av kvinnligt kön som kan läsa och förstå en karta samt omvandla denna information till vettiga köranvisningar. Finns det något sådant djur?

Pseudonaja sa...

Karlsloken: Nej, jag är lika skeptisk som du.