tisdag 11 augusti 2009

En resa

Jag skulle vilja åka någonstans. Jag vill stå på en flygplats med ett tjockt häfte biljetter – på randen av ett äventyr.

Det finns så många ställen som jag skulle vilja besöka. Här är några:

Australien
Jag vill se mina favoritställen igen samt åka till de nordvästra delarna som jag inte har kollat in tidigare. Jag skulle också vilja vika minst ett par veckor till att bege mig ut i fält och fotografera reptiler.

Cooköarna
Jag vill besöka Mangaia som verkar vara en intressant ö. Dessutom vill jag se några av de avlägsna öarna uppe i norr, dit sällan besökare tar sig.

Mangaia


Franska Polynesien
Samma grej här faktiskt. Jag vill åka till de avlägsna atollerna i östra Tumamotu-arkepilagen.

Påskön
Jag har sett tikis i Franska Polynesien men detta är givetvis stället att åka till för att se tikis på riktigt.

Sydafrika
Jag har läst så mycket om Sydafrika och det verkar vara ett väldigt vackert land. Som i Australien finns mycket spännande att se i reptilväg också.

Öar i Sydatlanten samt Antarktis
Det finns kryssningar som tar en till Falklandsöarna, Sydgeorgien samt Antarktis. Det hade varit hur häftigt som helst att kliva iland på Antarktis.
Jag skulle också vilja besöka Tristan Da Cunha och St Helena, där Napoleon levde sina sista år.

Tristan Da Cunha


Grekland (Rhodos eller Kreta)
Det mest realistiska alternativet inom de närmaste åren. Jag vill dit och njuta av värmen, de blå havet och den fantastiska maten.

Vart vill ni åka? Ange gärna drömresan och det mer realistiska resemålet. Skriv som kommentar eller på egen blogg! Vi drömmer oss bort och låtsas att hösten inte snart är här!

En sak till: I höst startar jag en ny reseblogg.

5 kommentarer:

IA sa...

Varför skrev du inte bara att du hade velat se hela världen? ;) Hmm dröm resmål var det beställt! Just nu går jag bara och drömmer mig bort till Nice. En vän har tillbringat tio dagar där nu och förser mig med lite väl många underbara bilder :)

Annars är drömmen australien!

Pysseliten sa...

Tänk vad lyxigt att bara åka till drömställen! För oss blir det lätt att vi åker till en plats bara för att boende eller resa blir billg eller för att samtidigt hälsa på vänner, sällan för att platsen är vårt drömresemål. Det borde man kanske ändra på! Då blir det en safariresa till Afrika och en månad att "vara" i New York (hinner man uppleva allt där då?)

Nonsensakuten sa...

Du glömde Åhus. Men där har du kanske redan varit.
Långa, fina stränder, brännvin och glass...

Pseudonaja sa...

IA: Australien är fantastiskt!

Pysseliten: Ja tänk att få se elefanter och lejon ute i naturen!

Nonsensakuten: Jag har varit i Åhus ett otal gånger; senast för två veckor sedan. Kanske var det därför som jag "glömde" Åhus. :)

paljettenq sa...

Du inspirerar mig att resa bort i tanken... men reptilerna ger jag inte mycket för :)