måndag 8 augusti 2011

”Vi skickar dig en present”

Min arbetsinsats var av det ringa slaget. Jag hade varit stand-by i den händelse att något skulle gå fel på en av de tyska sajterna i samband med publiceringen av ett par viktiga dokument. Stand-by innebar för mig att jag satt vid datorn och drack kaffe samtidigt som jag slösurfade.

Nu tillstötte faktiskt ett problem, men det var snabbt åtgärdat. Piece of cake.
Hon, den tillförordnade redaktören, var dock mycket glad, lättad och tacksam. De två rapporterna med bokslut och några andra dokument, som var intressanta för aktieägare, hade publicerats exakt när de skulle. ”Annars kan det bli juridiska problem.”
Det något utdragna tacket avslutades med ett ”Vi kommer att skicka dig en present.”
Mitt men jag gör bara mitt jobb viftades bort och jag uppmanades kolla min postlåda här på jobbet den närmaste tiden. (Det i sig var nästan lite unikt, eftersom det nästan aldrig landar något där. Senast det begav sig var i mars, då en inbjudan till ett lunchseminarium tydligen var så viktigt att blänkaren på Intranet inte var tillräcklig.)

Ett ganska bulligt paket väntade på mig, när jag tog vägen om postfacket på förmiddagen. Under själva öppnandet funderade jag på hur mina kollegor i Tyskland ansåg att man bäst tackade en duktig kollega. Jag behövde inte grubbla länge.


Vill ni visa er tacksamhet för en tysk, som har gjort en extra fin insats? Köp alltså en trevlig porslinsmugg med ett snyggt motiv. (Min har Bayerns färger och mönster). Krön det hela med ett paket pappersservetter.

Bitte schön!

7 kommentarer:

Sangvinisk sa...

Trevligt att se ett inlägg här, när det dessutom visar en undershön mugg så blir man lycklig. Hoppas du kan hjälpa till fler gånger så har du snart en servis. :)

Pseudonaja sa...

Tack!
Man kan kanske ha den på muggen..?

linda sa...

åh tjusigt:)))

Pseudonaja sa...

Vill du ha den? :)

linda sa...

njae....... tack ändå:)

PaljettenQ sa...

Vilken rolig present! Snacka om blingbling i fikarummet, den där är ju hur rolig som helst. Uggly cute så att säga:)

Pseudonaja sa...

Fin och fin... Faktiskt har jag fått en "ursäkt" av hon som jag jobbade med. Hon trodde att jag skulle få ett presentkort på Amazon books, men någon ändrade detta till muggen. Hon tyckte att det var pinsamt. Jag tyckte att det var lustigt.